„Vyksta slaptas karas su slaptomis taisyklėmis.“ JAV labai nepatenkinta, ką padarė Zelenskis  (5)

Vašingtone kilo nepasitenkinimas dėl Zelenskio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaidos pranešimais, Kyjivas davė pažadus nesiimti veiksmų, kurie galėtų išplėsti karo mastą.

Vašingtonas esą išreiškė nepasitenkinimą V. Zelenskiu dėl pernai rugsėjį sabotuotų dujotiekių „Nord Stream“ ir „Nord Stream 2“. Ši informacija pasirodė žurnalo „Newsweek“ tyrime, kuriame nagrinėjamas CŽA vaidmuo Rusijai vykdant plataus masto invaziją į Ukrainą.

Žurnalas cituoja savo šaltinius, kurie teigia, kad CŽA siekia atsiriboti nuo bet kokių veiksmų, galinčių kelti pavojų Rusijos išlikimui, o tai galėtų lemti karinio konflikto eskalavimą toliau į Europą. O kadangi JAV imasi iniciatyvos remti Ukrainą, nenorėdamos įsivelti į tiesioginę konfrontaciją su Rusija, Vašingtonas buvo itin nepatenkintas Kyjivo bandymais sutrikdyti padėtį.

Be 2022 m. rugsėjo 26 d. įvykdyto „Nord Stream“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekių sabotažo, leidinyje minimi ir kiti incidentai, kuriais taip pat buvo nepatenkintas Vašingtonas. Būtent Krymo tilto susprogdinimas 2022 m. spalio 8 d. ir dviejų bepiločių orlaivių ataka prieš Kremlių 2023 m. gegužės 3 d.

 

„Šios atakos, atrodo, prieštarauja Zelenskio pažadams, kad Ukraina nesiims veiksmų, galinčių išplėsti karo mastą“, - rašė „Newsweek“.

Leidinys, remdamasis aukšto rango žvalgybos pareigūnu Joe Baideno administracijoje, taip pat nurodo, kad „viso to, kas vyksta Ukrainoje, esmė – slaptas karas su slaptomis taisyklėmis“. Vašingtonas ir Maskva jau seniai kuria šias slaptas taisykles, kuriose didžiulį vaidmenį atlieka CŽA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(60)
(-52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)

Susijusios žymos: