[ŽT] Ant Zaporižios AE bloko pastebėti neatpažinti objektai. Pateikiamos palydovinės nuotraukos  ()

Bendrovė „Planet Labs“ pateikė liepos 5 darytas palydovines nuotraukas, kuriose ant vieno iš Zaporižios atominės elektrinės blokų matomi keli neatpažinti objektai. Tai kelia ypatingai didelį nerimą, nes Ukraina ne kartą perspėjo, kad Rusija ruošiasi provokacijoms didžiausioje Europos atominėje elektrinėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos pora dienų po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis perspėjo, kad Zaporižios AE galėjo būti padėti sprogmenys, publikuotos „Planet Labs“ bendrovės palydovinės nuotraukos, kuriose ant vieno iš elektrinės blokų tikrai matomi keisti objektai.

Ukraina perspėja, kad Rusija gali rengti provokacijas Zaporižios AE. Sprogmenys ant stogo tam puikiai tiktų - Rusija galėtų meluoti, kad Ukraina apšaudė okupuotą jėgainę (raketos juk taikytųsi į stogą.

NATO ne kartą perspėjo laikytis rimties ir taikos Zaporižios AE teritorijoje. Be to, jei Rusija ryšis dar vieno savo okupuoto objekto susprogdinimui, radioaktyvus debesis gali pasiekti NATO nares. Tai gali būti laikoma priežastimi aktyvuoti penktąjį NATO sutarties straipsnį.

 

Sprogimas ant elektrinės stogo nebūtinai sukeltų branduolinę katastrofą. Ir Vakarų tai neapgautų - juk turimos tos palydovinės nuotraukos. Bet sprogimų apgadinta elektrinė būtų patogi tema vidinei Rusijos propagandai - rusai greičiausiai ignoruotų dabar skelbiamas palydovines nuotraukas ir patikėtų, kad tai - Ukrainos darbas.

(3)
(12)
(-9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: