„Putine, pasiimk bulgariškas teritorijas!“ Zelenskis sumala į miltus Bulgarijos prezidentą (Video)  (1)

Zelenskis kritikavo Bulgarijos prezidentą dėl jo prorusiškos pozicijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-07 „Putine, pasiimk bulgariškas teritorijas!“ Zelenskis sumala į miltus Bulgarijos prezidentą (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį, liepos 6 d., Volodymyro Zelenskio kelionės į Bulgarijos sostinę Sofiją metu, vyko gyvas dialogas su Bulgarijos lyderiu Rumenu Radevu dėl karinės pagalbos teikimo Ukrainai. Zelenskis kritikavo savo kolegą dėl jo prorusiškos pozicijos. Apie tai praneša „Politico“.

Ukrainos delegacija, apsirengusi chaki spalvos rūbais, akmeniniais veidais sėdėjo prie ilgo medinio stalo priešais Bulgarijos prezidento komandą, kai jis išdėstė savo poziciją, kad tariamai „nėra karinio sprendimo“ ir kad „daugiau ginklų nepadės“, rašo amerikiečių leidimas.

Valstybių vadovų pasikeitimas nuomonėmis buvo transliuojamas tiesiogiai.

Zelenskis kolegai iš Bulgarijos santūriai atsakė, paklausdamas, kaip oficialioji Sofija būtų pasielgusi, jei būtų tapusi plataus masto agresijos auka.

Zelenskis retoriškai paklausė Radevo, ar jis atiduotų Putinui dalį Bulgarijos teritorijos ir pats atsakė, kad greičiausiai jis, kaip tikras prezidentas, nesvarstytų kompromisinių sprendimų dėl savo šalies suvereniteto.

 

Neduok Dieve, tokia tragedija atsitiks jūsų šalyje, o žmonės, su kuriais kuriamos bendros vertybės, atsisakys padėti, ką tada pasakysite: „Putinai, užimk Bulgarijos teritorijas?“ – paklausė Zelenskis.

Kartu jis pažymėjo, kad neteikti pagalbos Ukrainai yra Radevo teisė.

Zelenskis vengė pasiūlytos diplomatinio susitarimo idėjos ir pabrėžė, kad Kremlius pradėjo „karą, kad išnaikintų ukrainiečius, o ne kitas šalis“. Jis taip pat teigė, kad Sofijos vyriausybė pasielgė teisingai, pradėjusi tiekti ginklus Kyjivui, nepaisydama savo prezidento pozicijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(362)
(11)
(351)

Komentarai (1)