„Minų laukai nesustabdys.“ Skelbiama apie rimtą pavojų. Gali būti pakartotas Kijevo puolimas  ()

Grigorijus Tamaras mano, kad, kol Baltarusija išliks nedraugiška šalis Ukrainos atžvilgiu, labai didelė tikimybė, kad rusai vėl bandys šturmuoti Kijevą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anądien Jungtinių pajėgų vadas generolas leitenantas Sergejus Najevas paskelbė, kad Ukrainos šiaurė bus sustiprinta personalu ir technika. Izraelio karo analitiko ir istoriko Grigorijaus Tamaro nuomone, tai susiję su galimu bandymu atkovoti Kijevą, bet šį kartą „Wagner“, kurie persikėlė į Baltarusiją. Ekspertas tai sakė interviu su Vasilijumi Golovanovu „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“.

„Iš Baltarusijos pusės gali būti dar vienas bandymas šturmuoti Kijevą. Apie tai kalbu jau turbūt metus, nes niekas taip neatkurtų Rusijos kariuomenei reputacijos ir karinio prestižo, kaip Ukrainos sostinės užėmimas. Tuomet derybose, kurios anksčiau ar vėliau įvyks, būtų išdalytos visai kitos kortos. Noriu, kad šiuo atžvilgiu niekas neturėtų jokių iliuzijų“, - savo nuomonę išreiškė Tamaras.

Pasak karinio analitiko, tai, kad šiaurinę Ukrainos sieną reikia stiprinti ir ginti, yra akivaizdu. O jei Rusijos žvalgyba nustatys, kad jos apsauga nėra pakankamai patikima, jokie minų laukai ar pelkės nesustabdys Rusijos karių.

„Pelkėms šiandien yra techninių sprendimų, o dėl minų laukų jie tiesiog siųs minias savo mobilizuotų vyrų, kaip Žukovas siuntė Raudonąją armiją“, - pažymėjo Tamaras.

Tada jis priminė garsiąją istoriją apie Žukovo pokalbį su savo kolega, amerikiečių generolu. Kai pastarasis paklausė: „Kaip jūs sprendėte minų problemą (nes vokiečiai aktyviai minavo žemę)“, - Žukovas atsakė: „Tai nebuvo problema, mes tiesiog žiūrėjome į vietovę taip, tarsi ji nebūtų užminuota.“

 

„Būtent taip dabar gali elgtis rusų kariai. Jų puolimą prieš Kijevą stabdo ne koks nors sudėtingas reljefas ar fortifikacinės užtvaros, o kariuomenė, pasiryžusi stoti iki mirties už savo nacionalinius interesus. Tik pakankamų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų buvimas yra garantija, kad rusai nesiverš į Kijevą, o jei ir veršis, sulauks deramo atsako“, - aiškino karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(22)
(7)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()