Ginklas, kurio bijo daugybė šalių. JAV skelbia, ką siųs į Ukrainą  ()

Ukraina gaus JAV kasetinę amuniciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas, praneša Censor.net su nuoroda į „hromadske“.

„Pripažįstame, kad kasetiniai šaudmenys kelia pavojų, kad civiliams gyventojams gali būti padaryta žalos dėl nesprogusios amunicijos. Štai kodėl atidėliojome sprendimą tiek ilgai, kiek galėjome.

Tačiau taip pat kyla didžiulė žalos civiliams gyventojams rizika, jei Rusijos kariai ir tankai persikels į Ukrainos pozicijas, užims daugiau Ukrainos teritorijos ir pavergs daugiau ukrainiečių“, - sakė J. Sullivanas.

Be to, JAV prezidento patarėjas pažymėjo, kad Ukraina pateikė rašytines garantijas. Ji įsipareigojo sumažinti pavojų civiliams gyventojams.

„Ukraina nenaudos šių šaudmenų kokioje nors užsienio šalyje. Tai jų teritorija, kurią jie gina, jie gina savo piliečius, ir jie yra motyvuoti naudoti bet kokius turimus ginklus“, - pabrėžė JAV prezidento patarėjas Jake‘as Sulivanas.

Sullivanas pridūrė, kad „fronto linija nuolat keičiasi, todėl žemėlapyje negalime aiškiai nustatyti, kur naudojami sviediniai“.

 

Antra, pabrėžė jis, Rusija nuo pat šio karo pradžios aktyviai naudoja kasetinius šaudmenis, dėl to nukenčia civiliai gyventojai. Jis pridūrė, kad yra „didelis skirtumas“ tarp kasetinių šaudmenų, kuriuos Rusija naudoja kare prieš Ukrainą, ir tų, kuriuos JAV tieks Ukrainos pajėgoms.

„Mūsų pateiktos kasetinės amunicijos nesprogusių sprogmenų santykis bus ne didesnis kaip 2,5 proc.“, - pabrėžė J. Bideno patarėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()