[ŽT] „JAV pradės karą su Rusija.“ Skelbiamas grėsmingas Bideno perspėjimas  ()

Rusijos karas prieš Ukrainą turi pasibaigti, tik tada Aljansas svarstys galimybę priimti Ukrainą į savo gretas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas interviu CNN pareiškė, kad jo šalis kovos prieš Rusiją, jei ši užpuls vieną iš NATO šalių.

Anot Bideno, Rusijos karas prieš Ukrainą turi pasibaigti, tik tada Aljansas svarstys galimybę priimti Ukrainą į savo gretas.

Jis pažymėjo, kad apie Ukrainos narystę NATO kalbėti dar per anksti, tačiau JAV ir sąjungininkės ir toliau aprūpins Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ginkluote, siekdamos greičiau užbaigti karą. Bidenas sakė, kad NATO nėra vieningos nuomonės dėl greitos Ukrainos narystės karo įkarštyje. Kartu jis pareiškė, kad JAV vykdys savo įsipareigojimus savo partneriams Aljanse tuo atveju, jei Rusija pultų bet kurią iš jo narių.

 

„Jei tai padarysite, žinokite (ir aš turiu omenyje tai, ką sakau), kad esame pasiryžę ginti kiekvieną NATO teritorijos centimetrą. Tai yra įsipareigojimas, kurį mes visi prisiėmėme. Jei vyksta karas, tada mes visi kariaujame. Kariaujame su Rusija, jei jau taip“, – sakė Amerikos lyderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(176)
(10)
(166)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()