Į Vilnių skubiai pasiųstos spec. pajėgos ir karo lėktuvai. Skelbiama, kas vyksta  ()

Prieš NATO viršūnių susitikimą Vilnius virto tikra tvirtove.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 11-12 d. Vilniuje vyksiančiam Aljanso viršūnių susitikimui Vilniuje saugoti šešiolika NATO valstybių narių iš viso atsiuntė apie 1000 karių, kovinių lėktuvų ir modernios įrangos, apie tai praneša agentūra „Reuters“.

Leidinys pažymi, kad Aljansas Lietuvos sostinę pavertė modernia ginkluote saugoma „tvirtove“. Aukščiausiojo lygio susitikimas vyks vos už 151 km nuo pačios Rusijos.

Kelios šalys perdavė pažangias oro gynybos sistemas, kurių Baltijos šalys neturi.

„Būtų daugiau nei neatsakinga palikti mūsų dangų neapsaugotą, kai atvyks J. Bidenas ir 40 šalių vadovai“, - sakė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Vokietija yra dislokavusi 12 „Patriot“ paleidimo įrenginių, kurie naudojami balistinėms ir sparnuotosioms raketoms ar karo lėktuvams perimti.

Ispanija atgabeno oro gynybos sistemą NASAMS, o Prancūzija siunčia savaeiges haubicas „Cezar“. Prancūzija, Suomija ir Danija Lietuvoje dislokuoja karo lėktuvus, o Jungtinė Karalystė ir Prancūzija tiekia kovos su dronais pajėgumus.

Lenkija ir Vokietija atsiuntė specialiųjų operacijų pajėgas, sustiprintas sraigtasparniais. Kitos šalys siunčia įrangą kovai su galimomis cheminėmis, biologinėmis, radiologinėmis ir branduolinėmis atakomis.

 

Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda viršūnių susitikimo išvakarėse sakė, kad Aljanso pastangos užtikrinti oro saugumą reiškia, jog NATO skubiai turi sukurti nuolatinę oro gynybos sistemą Baltijos šalyse.

Lietuva taip pat patrigubino pasieniečių skaičių prie Baltarusijos ir Rusijos sienų, prie jų prisijungė pareigūnai iš Latvijos ir Lenkijos. Abi šalys taip pat atsiuntė policijos pareigūnus patruliuoti Vilniuje.

„Ruošiamės įvairioms provokacijoms“, - sakė pasieniečių vadas Rustamas Liubajevas, pridurdamas, kad baiminasi migrantų bangų, sienos pažeidimų ar karinės technikos pasirodymo be jokio paaiškinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(158)
(27)
(131)

Komentarai ()