Gali būti daug kraujo. Putinas ruošiasi smogti. ES ir Turkijos saugumas skubiai įspėja opoziciją  ()

Pabėgę Rusijos opozicionieriai Europoje ir vietinės žvalgybos agentūros pradėjo perspėti apie didelę pasikėsinimo tikimybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl nesėkmių fronte Kremlius gali griebtis kruvinos provokacijos. Daugelyje pasaulio šalių vietinės žvalgybos agentūros pradėjo perspėti Rusijos politinius emigrantus dėl padidėjusios žmogžudystės rizikos.

Liepos 9-osios popietę žinomas Rusijos opozicijos lyderis Dmitrijus Gudkovas apie tai pranešė „Telegram“ kanale. Pats D. Gudkovas gavo įspėjimą vienos iš Europos šalių oro uoste. Vietos teisėsaugos pareigūnai jį iškvietė pokalbiui, kuriame ragino sugriežtinti jo saugumo priemones.

„Jų žiniomis, dabar didelė rizika gresia daugeliui užsienyje gyvenančių opozicionierių ir visuomenės veikėjų, kuriuos V. Putino režimas laiko savo priešais. Sąraše buvo visos pavardės, kurias iškart prisiminiau“, – sakė D. Gudkovas. Jis patikslino, kad beveik panašų įspėjimą Rusijos opozicionierius gavo iš Turkijos saugumo pajėgų. Jam buvo rekomenduota skubiai išvykti iš šalies, taip pat sustiprinti savo saugumo priemones.

„Informacija apie grėsmę šviežia: prieš 10 dienų tame pačiame Europos šalies oro uoste manęs niekas nenusivedė į šalį ir apie nieką neįspėjo...“ Jis teigė, kad Europos teisėsaugos pareigūnai, dalindamiesi informacija, prašė tam tikras detales nuslėpti. Opozicionierius taip pat pridūrė, kad rizikuoja ir kitos karui pasipriešinusios asmenybės.

 

Verta patikslinti, kad daugelis ekspertų pastaruoju metu kalba, jog Kremliaus sustiprins vykdomas represijas.

Tai standartinė tokių režimų reakcija į nesėkmes (karines ir politines). Pašalindamas opoziciją Kremlius gali bandyti atgaivinti valdžios įvaizdį ir nukreipti nuo problemų gyventojų dėmesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(9)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()