Galinga žinia. „Rheinmetall“ atidaro gamyklą Ukrainoje. Skelbiama Rusijos reakcija  ()

„Rheinmetall“, nepaisydama grėsmės, atidaro gamyklą Ukrainoje: kokie ginklai bus gaminami?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rheinmetall“ Ukrainoje atidarys šarvuočių gamyklą. Vokietijos įmonė atidarys gamyklą bendradarbiaudama su „Ukroboronprom“, nepaisant to, kad Ukrainoje vyksta karas.

„Rheinmetall“ per artimiausias 12 savaičių Ukrainoje atidarys šarvuočių gamyklą. Gamykla bus įsikūrusi vakarinėje šalies dalyje.

Bendrovės vadovas Arminas Pappergeris sakė, kad didžiausias Vokietijos ginklų gamintojas apmokys ukrainiečius valdyti ir prižiūrėti gamykloje gaminamus tankus ir kitą šarvuotą techniką.

Pappergeris pabrėžė, kad ukrainiečiai turėtų patys padėti sau, o ne laukti europiečių ar amerikiečių pagalbos.

2023 metų pradžioje bendrovė paskelbė, kad Ukrainoje tikisi atidaryti 200 milijonų eurų vertės tankų gamyklą, kuri per metus galėtų pagaminti apie 400 tankų.

Dabar Pappergeris sakė, kad gamykla gamins ir remontuos šarvuotuos transporterius „Fuchs“ pagal licenciją.

 

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad Rusija imsis atsakomųjų priemonių bet kokiam „Rheinmetall“ objektui Ukrainoje. Pappergeris sakė, kad gamykla gali būti apsaugota nuo Rusijos atakos.

„Yra daug gamyklų, gaminančių karinius produktus (Ukrainos teritorijoje – Red). Tai tik dar viena gamykla iš jų ir mes taip pat galime tai apsaugoti“, sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(156)
(4)
(152)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()