[ŽT] „Nebėra operatyvinių rezervų. Armija ant sprogimo ribos.“ ISW skelbia apie didžiules problemas  ()

Rusijos Federacija turi problemų su kariais ir vadovybės susiskaldymu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikai teigia, kad Rusijos generolo, Pietų karinės apygardos 58-osios armijos vado Ivano Popovo nušalinimas rodo personalo trūkumą fronte ir neramumus armijoje bei elito gretose po Prigožino sukilimo.

„VČK-OGPU“ kanalas antradienį pranešė apie Popovo atleidimą. Kanalo žiniomis, sprendimą atleisti iš pareigų priėmė Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas: jis buvo nepatenkintas vado pranešimu, kuriame jis iškėlė klausimą dėl būtinybės rotuoti dalinius. Gerasimovas apkaltino Popovą panikavimu ir aukščiausios vadovybės šantažavimu, rašo kanalas. Šią informaciją patvirtino ir „Grey Zone“ kanalas, kuris buvo žinomas kaip artimas „Wagner“ grupuotei. Popovas paaiškino, kad reikia pakeisti dalinius, kurie ilgą laiką buvo fronto linijose, motyvuodamas žuvusiųjų ir sužeistųjų nuostoliais, pažymėjo kanalas.

Trečiadienio vakarą Rusijos parlamentaras Andrejus Guruliovas paskelbė Popovo garso pranešimą, kuriame jis patvirtino savo atleidimą.

 

Popovo nušalinimas už kalbas apie rotaciją, pasak Amerikos karo studijų instituto (ISW), gali reikšti, kad Rusija neturi pakankamai operatyvinių rezervų rotacijai. Tai taip pat įrodo, kad Rusijos gynyba pietų Ukrainoje gali būti trapi. Tai liudija ir „Vostok“ grupės perkėlimas į Pietų frontą, apie kurį buvo pranešta anksčiau.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(0)
(73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: