[ŽT] Pragaro ginklas. Karininkas skelbia pagrindinę užduotį  ()

Pranešama, kad ypatingi JAV pažadėti sviediniai jau pasiekė Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasetiniai sviediniai jau atkeliavo į Ukrainą, nors sprendimas juos suteikti buvo priimtas neseniai, praneša legiono „Svoboda“ leitenantas Vladimiras Nazarenko. Anot jo, šie sustiprins Ukrainos artileriją ir tai turėtų atsispindėti mūšių rezultatuose.

Teigiama, kad Ukraina kasetinės amunicijos dar nenaudojo. Suprantama, kad jie yra gana pavojingi ir reikia tiksliai pasirinkti jų panaudojimo metodiką.

Tie, kurie mano, kad Ukraina neturi teisės naudoti kasetinę amuniciją ar kad tai yra neetiška, tiesiog klysta.

„Esu artilerijos karininkas ir kaip niekas kitas suprantu, kokią amuniciją mums suteikia. Kiekvienas naujas sviedinys, naujas sviedinio tipas gerina mūsų artilerijos galimybes“, – pažymėjo Vladimiras Nazarenko.

Artilerija, galima sakyti, išvalo kelią šarvuotai technikai, kuri tuomet padeda pėstininkams išvaduoti teritorijas. Ukraina stengiasi tausoti savo karių gyvybes. Be to, reikia tausoti ir ginklus, amuniciją ir techniką, nes jų skaičiumi Ukraina vis tiek nusileidžia Rusijai. Kasetinė amunicija prie to prisidės.

 

„Kasetinių sviedinių naudojimo principas yra toks, kad jais apšaudomi krūmynai, lygumos ir įkasti įtvirtinimai. Daug didesnė tikimybė, kad mažas užtaisas pataikys tiesiai į apkasus, iš kur rusas šaudo į mūsų didvyrius“, - sakė legiono „Svoboda“ leitenantas.

Daug mažų užtaisų turintys kasetiniai sviediniai padės naikinti priešus sunkiai pasiekiamose vietose, įskaitant apkasus. Tai padidins Ukrainos dalinių efektyvumą, prisidės prie tolesnės Ukrainos teritorijų deokupacijos.

(52)
(0)
(52)

Komentarai ()