Zelenskio skambutis pakeitė viską. Ką ketino padaryti Zalužnas  ()

Valerijus Zalužnas kalbėjo apie Volodymyro Zelenskio skambutį, kuris radikaliai pakeitė jo gyvenimą. Jis taip pat pasidalijo savo ateities planais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas prisipažino, kad likus 7 mėnesiams iki didelio masto Rusijos invazijos į Ukrainą, jis galvojo apie atsistatydinimą ir perėjimą prie civilinio gyvenimo. Tačiau tuomet jam paskambino prezidentas Volodymyras Zelenskis ir pasiūlė aukščiausias pareigas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.

Zalužnas prisipažino, kad pirmiausia atnaujino savo naująjį biurą – jis tapo paprastas ir modernus. Zalužnas norėjo atsikratyti sovietinės armijos palikimo.

Labiausiai jis niekino tai, kad bet kuris vadas, einantis jo pareigas, „iš tikrųjų buvo feodalas savo pavaldinių atžvilgiu“.

Beje, Zalužno biuras yra Generaliniame štabe. Vyriausiasis vadas ten laiko didelę knygų kolekciją. Tarp jų yra net Xi Jinpingo „Kinijos valdymas“.

Zalužnas nėra artimas valdymo geležiniu kumščiu principui. Jis dažnai prašo kitų kariškių pagalbos. Kalbama ne tik apie jo generolų ratą.

Ukrainos priekinės linijos gynėjai gali susisiekti su juo tiesiogiai per socialinius tinklus. O žemesnio lygio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadai vietoje dažnai jaučiasi įgalinti greitai priimti sprendimus savarankiškai be aukštesnės vadovybės pritarimo.

 

„Nutolimas nuo sovietinio palikimo Ukrainos kariuomenėje toli gražu nesibaigė. Turime pakeisti daugiau kabinetų. Ir dar daugiau pokyčių ateis su nauja karta“, – sakė Zalužnas.

Zalužnas neslepia noro, pasibaigus karui su Rusija, pakeliauti ir parašyti knygą „Geležinis generolas“. Zalužnas žino, kad sustiprins Ukrainos kariuomenę, kad joks priešas nebegalėtų pulti Ukrainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(311)
(3)
(308)

Komentarai ()