„Nei vienam rusui tam neužteks smegenų.“ Rusija bando perdaryti „sovoką“ kariuomenėje. Kas tai yra  ()

Romanas Svitanas skelbia naują karo su Rusija suvestinę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos generolas Surovikinas tiesiog dingo iš Rusijos informacinės erdvės, net nepasirodė susitikime su Gerasimovu. Putinas bando pakeisti sovietinę kariuomenės valdymo sistemą, tačiau tokiais metodais jam nepavyks.

Apie tai ir dar daugiau papasakojo karo ekspertas, aviacijos instruktorius, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas „24 kanalo“ kasdienėje karo apžvalgoje.

Svitanas pažymėjo, kad Rusija bando perdaryti „sovoką“ kariuomenėje. (Sovokas – menkinantis Sovietų Sąjungos, sovietų žmonių ir apskritai sovietinės tikrovės pavadinimas – red.). Tačiau to padaryti nepavyks. „Sovokas“ negali būti perdarytas. Jis turi būti visiškai išardytas, įskaitant „pamatus“. Dar geriau tiesiog pastatyti šalia kažką naujo, o paskui sunaikinti ankstesnįjį.

Tačiau rusai tam paprasčiausiai neturi laiko. Tai galima palyginti su istorija apie „viešnamį“. Reikia keisti ne merginas ar lovas, o patį viešnamį. Viešnamis yra Rusija. Kad jų šalis būtų bent kiek veiksminga, ją reikia visiškai pertvarkyti, tačiau nė vienas rusas tam neturi proto.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininko, Chersono-Zaporižios kryptis rusams yra „lagaminas be rankenos“. Jį sunku nešti, bet palikti gaila. Okupantai nesugebės išlaikyti šios teritorijos. Jie gali tik vilkinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą, statydami 10-15 gynybos sistemų.

 

Todėl ten niekas nieko netiekia. Rusijos vadovybė supranta, kad jei okupantai pabėgs iš šių teritorijų, jie vėl paliks techniką Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Taip, tam tikrų atsargų ten yra, bet likutiniu principu. Štai kodėl iš ten buvo atleistas generolas, kuris skundėsi dėl problemų šioje kryptyje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(3)
(95)

Komentarai ()

Susijusios žymos: