[ŽT] Tai būtų sensacija. FSB skelbia, kokį pasikėsinimą sužlugdė  ()

Pasak Rusijos žiniasklaidos, areštai įvyko Maskvoje ir Riazanės srityje. Teigiama, kad kai kurie „neonaciai“ už piniginį atlygį turėjo pulti Rusijos propagandistus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) paskelbė sulaikiusi „neonacių grupuotės narius“, kurie, kaip įtariama, planavo nužudyti propagandinio kanalo RT vyriausiąją redaktorę Margaritą Simonian ir rusų žurnalistę Kseniją Sobčak. Apie tai liepos 15 d. pranešė „Interfax“.

Pranešama, kad areštai įvyko Maskvoje ir Riazanės srityje. FSB teigia, kad Ukrainos specialiosios tarnybos tariamai dalyvavo rengiant pasikėsinimą nužudyti. Tačiau tokio pasiruošimo įrodymų nėra.

„Tyrimo veiksmai patvirtino pasikėsinimo nužudyti faktą, kurį užsakė Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) už 1,5 mln. rublių (15 000 eurų) atlygį už kiekvieną žmogžudystę“, – sakoma FSB pranešime.

 

Sulaikytųjų skaičius nebuvo nurodytas. Per kratas rastas „Kalašnikovo“ automatas, 90 šovinių, peilių, žalvarinių kastetų, guminių lazdų, antrankių, taip pat ryšių įrangos ir kompiuterių.

Dėl ekstremizmo ir terorizmo sulaikytiesiems bus iškeltos baudžiamosios bylos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(31)
(-26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()