Pajudėjo didžiulė, apie 100 000 karių grupė. „Atėjo laikas“  ()

Svitanas kalba apie 100 000 karių grupės Rytų fronte užduotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

100 000 rusų grupuotė Rytų Ukrainoje stovi jau šešis mėnesius. Tai Luhansko grupuotė, kuri nuo žiemos bandė kažkaip judėti, bet iš pradžių tam sutrukdė lietūs, o paskui kilo problemų dėl Zaporožės ir Donecko krypčių sustiprinimo.

„Šią grupuotę matėme visą laiką, nieko naujo iš niekur neatsirado. Tai daliniai, kurie visada ruošėsi Luhansko kryptimi pradėti judėjimą. Na, štai jie ir pradėjo. Atėjo jų laikas“, - sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas interviu su Jevgenija Kutnova „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“.

Pasak karo eksperto, Ukrainos ginkluotosios pajėgos mato ir žino, kaip pasipriešinti šiai grupuotei, kuri turi dvi užduotis:

1) ištraukti Ukrainos strateginius rezervus;

2) bandyti išstumti Ukrainos kariuomenę už Severo Donecko ir už Oskolo.

„Kol kas jų vykdomi veiksmai nekelia didelių problemų mūsų kariuomenei, t. y. jie arba dar nepasiekė savo galimybių (jie turi pakankamai pajėgų ir priemonių), arba laukia kokios nors patogios valandos“, - aiškino R. Svitanas.

 

Po to karo analitikas pridūrė, kad rusai gali laukti Ukrainos proveržio pradžios, kai jie panaudos dalį pajėgų ir priemonių, kad pralaužtų Rusijos gynybos liniją Zaporožės arba Chersono kryptimis. O tada, kai Ukraina pradės stiprinti savo flangus, jie gali pradėti spausti Luhansko kryptimi maksimaliu posūkiu. Bet kol kas okupantai Kupjansko-Lymano kryptimi vykdo formavimo operacijas, kaip ir Ukraina savo laiku, sakė pulkininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(12)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: