„Artėja raudonoji linija. Tai avarinis rezervas.“ Skelbiama pavojinga žinia Ukrainai  ()

JAV artėja prie „raudonosios linijos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo fone JAV ir Europa skuba didinti amunicijos gamybą, skelbia CNN. Kaip paaiškėjo, Vakarai nebuvo tinkamai pasiruošę užsitęsusio sausumos karo Europoje galimybei po dešimtmečius trukusios santykinės taikos.

Censor.NET praneša apie tai remdamasi UNIAN.

Praėjusią savaitę, kalbėdamas su korespondentu, JK gynybos sekretorius Benas Wallace'as sakė, kad NATO nuo pat pradžių ruošėsi puolimui, kuris truks „vieną naktį ir vieną dieną“. „Niekas iš tikrųjų nekėlė sau klausimo, o kas, jei „viena naktis ir viena diena“ virs „dvejomis savaitėmis, trimis savaitėmis, keturiomis savaitėmis“. Kiek iš tikrųjų turime mūsų išskirtinių galimybių?“, - prisipažino Wallace'as.

Žurnalistų kalbinti JAV pareigūnai teigė, kad JAV bazėse visame pasaulyje yra tam tikras šaudmenų tiekimas. Jų apimtis įslaptinta, tačiau teigiama, kad tai avarinis rezervas, su kuriuo kariškiai nenori skirtis.

Tiesą sakant, pareigūnai pripažįsta, kad pagal 155 mm sviedinių atsargas, skirtas Ukrainai, JAV jau artėja prie „raudonosios linijos“. Praėjusiais metais JAV pradėjo didinti amunicijos gamybą, kai tapo aišku, kad karas užsitęs daug ilgiau, nei tikėtasi. Tačiau ši produkcija priimtiną lygį pasieks tik po kelerių metų, CNN sakė JAV patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas.

 

Štai kodėl Vašingtonas nusprendė siųsti kasetinius šaudmenis į Ukrainą kaip laikiną priemonę.

Vienas Vokietijos vyriausybės šaltinis CNN sakė, kad Berlynas taip pat ėmėsi veiksmų, siekdamas užpildyti esamas amunicijos atsargų spragas. Be to, kalbame ne tik apie artileriją, bet ir apie priešlėktuvinių įrenginių „Gepard“ sviedinius.

JK į šaudmenų gamybą ir sandėliavimo pajėgumų plėtrą investuoja papildomus 2,5 mlrd. svarų.

Pasak Pentagono, iki šiol JAV Ukrainai suteikė daugiau nei 2 milijonus 155 mm artilerijos sviedinių. Pentagonas užsibrėžė tikslą pagaminti 70 000 artilerijos sviedinių per mėnesį, tačiau iki šiol pagaminama kiek mažiau nei 30 000. 2022 metų vasarį gamyba siekė 15 000 per mėnesį. Taigi, dabar Ukraina ir toliau degina turimas atsargas.

 

Leidinyje teigiama, kad per pusantrų karo metų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos ugnies tempas beveik nesumažėjo, nepaisant to, kad pačios Ukrainos atsargos lėtai, bet nuolat mažėjo. Šiuo metu Ukrainos kariai paprastai iššauna nuo 2000 iki 3000 artilerijos sviedinių per dieną, CNN sakė JAV gynybos departamento atstovas.

Pasak leidinio pašnekovų, JAV tikėjosi, kad prasidėjus kontrpuolimui Ukrainos ginkluotosios pajėgos mažiau pasikliaus artilerija, o daugiau remsis kombinuotų ginklų manevrais, kuriais JAV jau kelis mėnesius rengė ukrainiečius. Tačiau dėl visiško rusų vykdomo fronto zonos išminavimo manevrinis karas tapo neįmanomas, todėl ukrainiečiai ir toliau pasikliauna artilerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(10)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: