Tai rimta. Ukraina negali numušti „Onyx“ ir „Kh-22“ raketų (Video)  ()

Pasak oro pajėgų atstovo, Rusijos okupantai naudoja antžemines raketas, skriejančias virš vandens minimaliame aukštyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas pulkininkas Jurijus Ignatas liepos 20 d. nacionalinio telemaratono eteryje kalbėjo apie viršgarsinių raketų „Onyx“ aptikimo ir sunaikinimo sunkumus.

J. Ignatas pabrėžė, kad rusų okupantų naudotos antžeminės raketos „Onyx“ turi ypatybę – jos gali skristi virš vandens vos 10-15 metrų aukštyje, todėl jų aptikimas yra sunki užduotis.

Jis pažymėjo, kad šiuo metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos neturi galimybių efektyviai numušti raketų „Onyx“. Šios raketos, skirtos sunaikinti laivus, skraido didesniu nei 3000 km/h greičiu ir artėdamos prie tikslo gali žemai slysti virš vandens, todėl jas sunku aptikti ir perimti. Oro gynybos sistemų darbas yra sudėtingas, o kova su tokiomis raketomis reikalauja naudoti elektroninį karą.

Su tokiomis raketomis kovoti yra sunku, todėl tai apsunkina oro gynybos darbą. Tačiau galiausiai jų darbą gali paveikti tos pačios elektroninio karo priemonės. Ne visos šios raketos pasiekia tikslą, bet kai kurios vis dėlto atskrenda“, – sakė J. Ignatas.

Be to, J. Ignatas pasakojo, kad per masinį Ukrainos puolimą liepos 20 d., Rusijos kariai panaudojo ir raketas „Iskander-K“, kurios nebuvo panaudotos liepos 19 d. Tai patvirtina faktą, kad priešas savo kombinuotose atakose naudoja įvairių rūšių amuniciją.

 

Jurijus Ignatas išreiškė viltį, kad pietiniai Ukrainos regionai bus sustiprinti ir aprūpinti antibalistine ginkluote, ypač uostamiesčiai, siekiant apsaugoti juos nuo šių raketų.

„Kadangi X-22 skrieja tiksliai pagal balistinę trajektoriją, iki taikinio. Todėl tokios „Patriot“ ar „SAMP-T“ sistemos galėtų apsaugoti šį regioną“, - pabrėžė J. Ignatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: