[ŽT] Putinas paskelbė reikalavimus „grūdų sandėrio“ atnaujinimui  (4)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas teigia, kad Rusija gali grįžti į Juodosios jūros grūdų susitarimą, bet tik su tam tikra sąlyga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė esąs pasirengęs atkurti grūdų susitarimą, kurio dėka grūdai buvo saugiai eksportuojami iš Ukrainos uostų. Bet tam, kaip praneša TASS, turi būti išpildyta viena sąlyga - turi būti panaikintos sankcijos Rusijos grūdams ir trąšoms, Rusijos bankai turi grįžti į SWIFT tarptautinių mokėjimų sistemą, leidimas prekiauti žemės ūkio technikos atsarginėmis dalimis turi būti atkurtas ir t. t. Kitaip tariant, Putinas reikalauja, kad būtų panaikintos sankcijos, kurias dėl karo prieš Ukrainą įvedė pasaulis. Putinas, kuris ne kartą sakė, kad sankcijos nėra didelė problema, šantažuoja pasaulį badu, kad jos būtų panaikintos.

Putinas paaiškino, kodėl grūdų susitarimas nebuvo pratęstas. Anot jo, ji „prarado bet kokią prasmę“ ir jo įgyvendinimas padarė 1,2 milijardo rublių žalą.

 

Putinas taip pat pasiūlė pakeisti ukrainietiškus grūdus rusiškais. Jis tvirtina, kad Rusija „surinko rekordinį derlių“ ir dabar neturtingoms šalims siūlo pirkti grūdus ar gauti jų nemokamai.

(4)
(41)
(-37)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: