„Deja, tokia žiauri realybė.“ Syrskis skelbia, kas prasidėjo prie Bachmuto  (0)

Kasdien Ukrainos gynėjai juda į priekį nuo 500 m iki 1 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasdien Ukrainos gynėjai juda į priekį nuo 500 m iki 1 km atstumu. Ukrainos sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis tai pareiškė interviu BBC, praneša Censor.NET. Anot jo, progresas tikrai nevyksta taip greitai, kaip norėtume.

Rusijos kariai turi pranašumą skaičiumi ir ypač artilerijoje. O svarbiausia - reikšmingas pranašumas galimybe aprūpinti amunicija. Tai yra, dabar vienu šūviu galime atsakyti į septynis ar aštuonis rusų šūvius. Deja, tokia mūsų žiauri realybė. Bet mes kruopščiai planuojame savo operacijas. Todėl galime pasiekti sėkmę. O dabar judame į priekį“, - sakė vadas.

„Kiekvieną dieną judame į priekį 0,5–1 km atstumu“, – pridūrė Syrskis.

Jis pažymėjo, kad dabar yra tokioje situacijoje, kai supranta, kad reikia atakuoti.

„Ir tai darome tam, kad priešas neperimtų operatyvinės iniciatyvos. Mūsų atakuojančios iniciatyvos. Nes ilgą laiką, rusų kariuomenei veržiantis Bachmuto kryptimi, mes buvome priversti tik gintis. Todėl bendros gynybinės operacijos fone vykdome puolamąsias operacijas keliomis kryptimis, sukurdami atskirą pajėgų ir priemonių pranašumą gana ribotose teritorijose. Ir tada mes naudojame savo pranašumą. Na, o svarbiausia, tai suteikia labai didelę moralinę paskatą mūsų kariams.

 

Mums tai labai svarbu, nes mūsų kariškiai, tarkime, ištroškę pergalės. Jie supranta, kad juda į priekį, nepaisant to, kad nuolat juda mūšiuose. Bet juk ne kažkaip tai darome, kiekviena operacija apgalvota. Kiekviena tokių puolimo veiksmų diena yra detaliai suplanuota, todėl patiriame žymiai mažesnius personalo nuostolius“, – pridūrė vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(5)
(68)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (0)

Susijusios žymos: