„Mažiausiai 26 tūkst. karių, 500 artilerijos.“ Skelbiama galinga jėga  ()

Įtampa Ukrainos pasienyje auga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasienyje Rusijos pusėje Ukrainos priešininkas sutelkė daug įrangos. Visų pirma beveik 500 artilerijos sistemų, 46 daugkartinių raketų paleidimo įrenginių ir kitų ginklų. Tai TSN.ua komentare pranešė buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pranešėjas ir karo ekspertas Vladyslavas Selezniovas.

Pasak jo, tokia taktika turi savo logiką kariniu požiūriu.

„Yra logika, ir kariniu požiūriu ji yra visiškai racionali. Su Ukraina besiribojančiose Rusijos Federacijos teritorijose yra mažiausiai 26 000 Rusijos karių. Turiu omenyje Briansko, Kursko ir Belgorodo sritis“, - sakė Selezniovas.

Ekspertas taip pat įsitikinęs, kad dažnai apšaudydamas Ukrainos šiaurinį pasienio regioną priešas verčia Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ginti šią kryptį ir neperkelti savo pajėgų į grėsmingesnes fronto dalis.

„Turėtume atsižvelgti į tai, kad taip rusai verčia mus laikyti rimtą pajėgų ir priemonių komplektą Sumų ir Charkovo srityse, užuot perkėlę šiuos rezervus į Kupjansko kryptį. Situacija ten mums sudėtinga, rusai ten turi pranašumą. Kitaip tariant, apibendrinant, rusai apšaudo pasienio rajonus tam, kad mes nukreiptume savo išteklius šių rajonų apsaugai ir gynybai, o ne perkeltume juos į kitus rajonus“, - aiškino Vladyslavas Selezniovas.

 

Jis pridūrė, kad priešas gali apšaudyti šiaurinę Ukrainos sieną, vadovaudamasis tuo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos apšaudymą supras kaip puolimo preliudiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(13)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()