Arestovyčius skelbia netikėtą žinią. Apie 1991 m. sienas gali tekti pamiršti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

skimas969 2023-07-22 12:29
Jei ši prognozė pasitvirtins, tai reiškia JAV ir NATO neįgalumą, o tai reiškia NATO pabaiga.... Pagyvensim - pamatysim....
donatasv 2023-07-22 14:32
Nato aukštumose, žmonių palaikymas nato aukščiausias per pastaruosius dešimtmečius, šiuo metu nieks net nedvejoje nato poreikiu/reikalingumu. Per kurią vietą matai nato pabaigą? Galima sakyt pagaliau atrado vėl savo tikslą ir poreikį. Šios prognozės Ukrainai tik dėl vienos priežasties, suprato kad kontrpuolimas nebus toks lengvas, atsiimt krymą bus labai sudėtinga ir po truputį pradeda nuteikinėt tautą deryboms.
Benediktas 2023-07-22 15:37
Nato aukstumos priklauso nuo vienos valstybes - dar tiksliau - nuo JAV prezidento. Trumpas sake per 24val privers Ukraina nusileist ir atiduos Rusijai Krymą, ar ir Dombasa. Va tau ir NATO aukstumos. NATO aukstumose - tiktai kai vienigi. Trumpas nera vieningas nei su Europa nei su puse Amerikos. Viskas priklauso nuo to, kokia politika veda JAV prezidentas ir jo komanda. Baidenas veda visai kitokia, nei Trumpas. Baidenas apjungia visus, Trumpas - skaide. Europa viena - nieko negali padaryti, nors tam resursu irgi yra, bet politikia arba papirkti, arba bijo del reitingu, nepopuliariu spredimu, isejimo is konforto zonos.
donatasv 2023-07-22 21:05
Nu ir atiduos kryma ruskynui ir dings nato? Visi išsibėgios? JAV nori dominuoti pasaulyje, europa jiems reikalinga lygiai taip pat kaip ir mums jų apsauga. Be prezidento dar yra ir kitos valdžios dalys kurios priešinsis. Gali rėkt klounas su peruku daug, bet jis jav nėra visagalis, vienvaldys kaip putkinas.
Benediktas 2023-07-22 21:07
Tai koks čia NATO stiprumas ir aukštumos, jei agresoriui atiduoda, ko jis nori?
donatasv 2023-07-22 21:38
Nato Ukrainai neskolingi nieko. Dėl savo korupcijos lygio nebuvo priimta į nato. Dižiosios valstybės putkiną skaito kaip nugalėtą ir toliau nemato reikalo eskaluoti konflikto ir kišt pinigus į korumpuotą Ukrainos sistemą. Bent jau man toks vaizdas susidaro. Ukrainai kariaujant išvalyti sistemą nuo korupcijos nesugeba. Net tos pačios kariuomenės nesutvarko. Ganėtinai daug neigiamų žinučių apie Ukrainą pradėjo lyst iš žiniasklaidos, tai spaudimą dėl derybų manau pradėjo gaut net ir iš bideno.
Benediktas 2023-07-22 22:00
Kas pagal tave yra NATO šalys? Tavo atsakymus skaitant, atrodo, kad tai kažkokios virtualios šalys, alternatyvioje visatoje, kurios nesiriboja su Ukraina ir Rusija ir kažkas mistiškai jas saugo, kad gali sau leisti Rusijai daryti ka nori aplink jas.
donatasv 2023-07-22 22:19
Jei tu kartotum einam su vakarais, o tau atsakytų duok pinigų, nes rusas mums daugiau duoda... ką atsakytum? Durną ir bažnyčioje muša. Va taip aš matau Ukrainą. Žmonės norėjo vakarietiško gyvenimo, valdžia prisivogti pinigų. Dabar visame kame nekaltus vaidina. Tikėkimės zalenskiui pavyks pradėt normalius valymus. Nes niekas neis ir pas juos jų šūdo nemėš.
Benediktas 2023-07-22 23:12
Pavyks/nepavyks čia kitas klausimas. Bet kokiu atveju normalioms šalims nereikia, kad Ukrainoje kremliaus batai būtų. Čia Ukrainos reikalas, kaip jie nori gyventi, tikrai ne Rusijos. Lai gyvena jie korupcijoje jei nori. Bet Rusija jokiu teisiu neturejo uzpulti Ukrainos. Kaip ir Rusija, jei nori tegu gyvena ten pas save korupcijoje, bet pradeti karus, uzgrobiant kitas valstybes - jau kiti dalykai.
donatasv 2023-07-23 22:41
Ukrainos reikalas? Tegu gyvena su korupcija? Čia kas per naivumas? Budulis su ginklu katik išspyrė duris... norėjo Ukraina daug ko nuo 1991 metų, pats laikas mest norus į šonus ir imtis tai ko reikia. Ginklu išstumt ruso nelabai pavyksta, su korupcija niekas jų neima į jokį aljansą. Turės rinktis šūdoną ruso kaliošą, arba valytis ir niekur nedingsi. Čia situacija kur jau niekam neįdomu ko nori Ukraina. Jei ji nori išlikt turi prisitaikyt prie ruso, arba vakarų. Jau visi matėm iš baltarusijos ir ukrainos kas būna kai bandai paši... į du toletus vienu metu.
Benediktas 2023-07-24 07:09
Nu tai gerai prisitaikys. Ko tu tą Ukrainą pastoviai kaltini, lyg ji kalta būtų del visko? Rusija vis tiek neturėjo teisės ją užpulti. Rusija pažeidė visus susitarimus, tarptautine teise, daro milijoną karo nusikaltimų - kažkaip tavęs tai nedomina, tau labiau rūpi, kaip greičiau Rusijai atiduoti Krymą, kaip vienintelis teisingas dalykas, kurį matai. Kazkodel tu tai laikai teisingu sprendimu, žvelgiant i ateitį. Arba negalvoji apie to paskekmes. O kodel ne duoti Ukrainai daugiau ir geresniu ginklu, kad Rusija Krymo netektu ir butų atstatytas tarptautine teise? Pačiai Ukrainai nuo to ateityje bus geriau ir saugiau, nekalbant apie precedenta visam pasauliui. Sakai mes atomine. Kad mest atomine, tai reikia susitaikyti su savo mirtimi. Putinas neatrodo, kad yra is tu kuris nesisaugoja del savo sveikatos. Ukraina prie NATO neprisitaike, prieš karą, bet NATO del to neužpuolė Ukrainos, o Kremlius, kaip visada. Ukrainai reiks vargo kelius praeiti, kad priimtų į tą NATO ar ES kažkada. Nepriklausomai, kokia Ukraina yra ir buvo, neglima užpuolinėti šalių ir atiminėti jų teritorijų šiais laikais. Viduramžiais buvo galima, o dabar yra tarptautinė teisė, pasaulinė ekonomika, žmogaus teisės. Ir jai tai kažkas pažeidė, tai turi būti nubaustas, už tai turi būti atsakomybė ir atstatyta tvarka. Ukraina tik pati gali nuspręsti savanoriskai ar ji nori tapti Rusijos, ar NATO ir ES dalimi. Ar būti, kaip Izraelis. Tam visiskai nereikia Rusijai atimineti Ukrainos teritoriju. Rusijai reiktu susirupinti, kodel ji taip nepatraukliai klaimynams atrodo ir padaryti isvadas del savo veiksmu stiliaus. Imti pavyzdi is ES ar JAV, kai salys su kuriomis jos bendradarbiauja - pakelia savo gyvenimo lygi, sustipreja demokratija, jos nepasiima sau tu saliu teritoriju, nesistengia uzurpuoti visko - valdzios, teismu. Viskas vyksta per ekonomini, teisini bendradarbiavima ir to pakanka. Kur Rusijoje pagarba kitoms tautoms? Kur matymas, kad kiekviena tauta turi kažką savito ir tai yra gerai ir normalu? Ar mes turime leisti šaliai be tokio požiūrio daryti ką nori pasaulyje, nusileidinėti? Siūlau kaltinti ne Ukrainą, o mus pačius, nes mes irgi esame vakarų dalis, dėl neryžtingumo ir pakankamo vieningumo atstatant tarptautinę teisę. Nesvarbu, kokia yra Ukraina. Vakarai-mes turime priisiminti atsakomybe del ateities planetoje. Rusija tik i chaosą visus gali atvesti.
donatasv 2023-07-24 10:33
Ne iš vieno tavo pranešimo matyt kaip tu laikai Ukrainą šventaja.. nors ten nieko švento nėra. Žmonės nori ramybės, bet valdžia nori tik vogt. Neduot ginklų yra galybė priežaščių. Kol Ukrainai patogu trinuosiu su putinu, kai putinas pradeda reikalaut kažko, pasileidžiu į vakarus, vakarai pradeda reikalauti išvalyt šiukšlyną, oj nafik einu pažiūrėsiu gal putinas jau nuleido garą. Tai varė iš proto Ukrainos žmones kol galų gale nuvertė prezidentą. Bet prezidentas buvo tik galva, liko visas supuvęs valdžios aparatas slaptosios tarnybos, kariuomenė ir t.t. Zelenskis sėdi tarp vakarų, putino, liaudies ir bando išlaviruoti šalį į taiką ir ramybę. Bet išvalyt taip lengvai neina pvz pakrutins kariuomenę prasidės maištas, to negali leist nes nebus kaip gintis...Reikalauja iš vakarų imk į nato bet vakarus tas jų žaidimas jau užkniso, putinui kantrybė baigėsi kišo pinigus, o čia išdavystė vagių valdžia nesusitvarkė tai nusprendė jėga priverst. Tai yra reali korumpuota Ukraina, kuri turėjo ne vieną galimybę gyvent ramiai bet ne reik apsišikt. Vagia iš vagies ir skundžiasi policijai, kad tas užmust nori... po viso šito toks Ukrainos valdžios žaidimas turi visada savo kainą. Man gaila Ukrainos žmonių jų gyvybėmis dangstomas valdžios apsišikimas ir tai bus daroma kol paluš vienas arba kitas. Nenoriu matyt Ukrainos palūžusios, mano akimis krymas yra menka kaina išsaugant žmones, ramybę ir šalį nei vabank viskas arba nieko. Tokia pačia taktika rusas sulaikė vokietį per antrą pasaulinį užminavo 3 eilėmis laukus. Pramušė vieną eilę daro 4, 5 ir t.t. tai ginklų ką duoda nebus gana nueiti iki krymo nes eis 10 metų.
Benediktas 2023-07-24 11:06
Myli Ukrainą ir siūlai sulaužyti ją, atiduodant jos žemes agresoriui. Stagmena, kad kare žūsta žmonės? Ne Ukrainoje esmė, o Rusijoje ir tarptautinės teisės pažeidime, necivilizuotame Rusijos elgesyje. Ukraina nieko neužpuolė, tai kas, kad korumpuota - tai nesuteikia teisės Rusijai okupuoti jos teritoriją. Pas tave pastoviai skamba leitmotyvas - Ukraina korumpuota - tai davai atiduokim Rusijai Krymą - ir bus ramu. Kodėl? Kokią čia logika? Tu nevertini susitarimo tarp valstybių po II pasaulinio karo, kad negalima okupuoti ir negalvoji, prie kokiu pasekmiu tai gali privesti, tokiu taisyklių negynimas. Jas ne Ukraina tik viena turi ginti, o visi.
immortallt 2023-07-24 11:30
Pamirškite pačią Ukrainą sekundei. Atidavimas bent metro žemių yra prieš to pačio NATO interesus, nes tai reikš, kad ir kitur pradėjus konfliktus, galėtum užsigrobti žemių, o po to įteisinti tokį veiksmą. Ir čia kalba ne tik apie maskolius, bet labiau apie kinus. Tad dar kartą, kodėl NATO reikėtų sustabdyti bet kokiomis priemonėmis karą, įskaitant atidavimą dalies Ukrainos? Kad eks prezidentas, kurį dar ir bando nuteisti, kažką leptelėjo? Tikrai yra jį palaikančių nemažai, bet netikiu, kad jį perrinktų, nes net jo partija jo nebepalaiko.
donatasv 2023-07-24 11:34
Nes tu kliedi. Kokia logika išžudyt Ukrainiečius? Faktas, kad rusui nusišvilpt ant visko ir jis žudys kol pasieks savo viršų. Yra ir kitų būdų kaip galima paveikt agresorių ne tik jėga išmušt dantis. Juolab, kad dantis išmušt Ukraina nepajėgi ypač šiuo atveju kada ginklų duoda gynybai, puolimui toli gražu neužteks. Galva galvok, o ne nuoga šikna į dirgėles. Uždarė aukštas technologijas rusui? Ir ką tokia taktika jiems tų aukštų tech nereikia. Tipo ekonomiškai žlugdo? Viskas kiaurai eina. Pas tave tik noras Ukrainiečių kailiu sužlugdyti rusiją ir tau nusišvilt kas iš jų liks. Jei nori ekonomiškai sužlugdyti reik daug, sunkiai ir ilgai dirbt į tą laiką iš Ukrainos neliks nieko. Korupcija tik faktas dėl ko nieks nenori turėt bendrų reikalų su Ukraina. Kol karas tesiasi nėra galimybės išnaikint korupcijos, dėl to nebus saugumo garantijų, taip kad užburtas ratas pasiūlyk kitą būdą kaip iš jo išlipt. Nes tavo pasiūlymas Ukrainą veda tik į susinaikinimą. Reikia remt kad laimėtų? Nieks neremia, nes bijosi korupcijos... kad ginklai nenukeliautų ne ten kur reikia.
immortallt 2023-07-24 12:16
pas maskolius kiaurai eina viskas? Kiaurai neina. Aišku gauna, tik kainos nuo 30% iki keliolikos kartų didesnės importui, o eksportui tiek kainos mažesnės, tiek ir kiekiai. Biudžeto deficitas astronominis. Ginkluotės/amunicijos ne tik negali tiek pagaminti, bet ir ilgai tiekti tiek iš rezervų, tiksliau, rezervuose beveik nieko nebeliko, kas po antro pasaulinio karo pagaminta.
donatasv 2023-07-24 12:29
Ir kas kad deficitins lyginant prieš karą ir karo metu? Kol pajėgs pasigamint artilerijos, minų ir išmaitint tautą tol sėdės ir bombarduos. Tavo bado teorija jau subliuško ir ji neefektyvi. Ilgu laikotarpu gal bet čia reik greitų sprendimų kitu atveju bus liūdna. Tą arestovičius ir bando pasakyt.
Benediktas 2023-07-24 12:57
Aš irgi sakau, kad ne Ukrainoje esmė.
donatasv 2023-07-24 13:21
Kaip imortall sakė sankcijomis sutvarkysi tarptautinę teisę. Tik tam reikia didesnio spaudimo. Spaust visas kaimynes tame tarpe ir kiniją. To nepasieksi per metus ar du, o Ukraina tiek laiko neturi.
Benediktas 2023-07-24 13:29
Aš galvojau, kad turi kitokių būdų pasiūlyti, nei kurie jau yra. Taip, sankcijas reikia stiprinti. Jau ne karta girdejau, kad vakarai patys pripazista, kad reikia stiprinti jas.