„Tai - pagrindinis taikinys.“ Skelbiama, ką Ukraina mūšio lauke stengiasi sunaikinti pirmiausiai  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės pranešėjas Serhijus Čerevatijus atskleidė, kokių rusų ginklų pirmiausia ieško mūšio lauke. Juos sunaikinti yra labai svarbu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės pranešėjas Serhijus Čerevatijus teigia, Ukrainos kariuomenė nuolat ieško ir naikina priešo elektroninės karybos stotis. Tokie ginklai kaip „Borisoglebsk-2“, „Žytel“, „Pole“ neatrodo labai grėsmingai. Jie neturi pabūklų, įspūdingų raketų sistemų, bet kelia labai daug galvos skausmo Ukrainos gynėjams.

Tai - elektroninės karybos sistemos, kurios net nėra labai naujos, tačiau jų panaudojimo taktika sparčiai tobulėja ir šiuolaikiniame mūšio lauke jos yra ypatingai svarbios ir, Ukrainos atveju, skausmingos.

Čerevatijus pažymėjo, kad Ukrainai būtina stiprinti elektroninės karybos pagrindus. Gera žinia ta, kad  Ukrainoje yra gana gera šios specialybės specialistų mokykla. Taip pat yra ir supratimas, kad elektroninės karybos sistemos yra nepaprastai svarbios.

Elektroninės karybos sistemos stebi įvairius radijo dažnius, kuriuos skleidžia elektronines sistemas turintys ginklai. O tai - dauguma šiuolaikinių ginklų. Be to, elektroninės karybos sistemos gali pasiūlyti trikdžius, kurie gali tiesiog išjungti kai kuriuos orlaivius ar raketas. Pavyzdžiui, tokios sistemos gali nutraukti drono ir piloto ryšį. Tam net nereikia ypatingai didelių ginklų - elektroniniai priešdroniniai ginklai yra visai kompaktiški. Didelės elektroninės karybos sistemos stebi priešo komunikacijas ir gali jas trikdyti. Jos gali paveikti navigacines sistemas, radarus, kitus prietaisus.

 

Čerevatijus pabrėžė, kad šis karas verčia visus nuolat mokytis ir tobulėti. Technologijos juda į priekį ir karas Ukrainoje yra unikalus naudojamų ginklų įvairove, įskaitant ir mažuosius dronus, kurie dažnai kenčia nuo elektroninės karybos ginklų.

 

„Priešas valdo galingą elektroninį karą. Mes didinsime pastangas šioje srityje. Priešas, deja, taip pat tai daro. Užvakar sunaikinome dar vieną jų elektroninės karybos stotį. Tokios stotys yra vienas iš mūsų prioritetinių taikinių. Nuolat bandome surasti ir sunaikinti priešo stotis „Borisoglebsk“, „Žytel“, „Pole“ , – sakė Čerevatijus.

Jis taip pat pažymėjo, kad elektroninės karybos sistemos yra labai galingas ginklas prieš Rusijos dronus „Lancet“, kurie nuolat atakuoja Ukrainos karinę techniką.

(15)
(1)
(14)

Komentarai ()