Bandymas išsisukti. Skelbiamas klastingas PAR planas dėl Putino  ()

Analitikas Jurijus Olinikas mano, kad derybos tarp Rusijos Federacijos ir Pietų Afrikos dėl Putino dalyvavimo BRICS viršūnių susitikime truko mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas norėjo, kad Pietų Afrikos, kurioje rugpjūtį vyks BRICS šalių viršūnių susitikimas, vadovybė pabandytų sušvelninti kaltinimus dėl tarptautinio vaikų deportavimo nusikaltimo. Tai komentare „Focus“ sakė Afrikos studijų centro darbuotojas, analitinės centro „Ukrainian Studies of Strategic Studies“ ekspertas Jurijus Olinikas.

„Matome, kad Pietų Afrikos lyderiai norėjo kažkaip išsisukti: nepaisant to, kad Putinas turėtų būti suimtas Pietų Afrikos teritorijoje dėl Tarptautinio baudžiamojo teismo orderio, derybos truko mėnesį kaip to išvengti“, – sako jis.

Susitarimas būtų išspręstas, o tai ženkliai palengvintų situaciją. Tačiau Rusija neabejotinai reikalavo, grasino ir tada apskritai pareiškė: jei Putinas bus sulaikytas, tai beveik prilygtų karo pradžiai.

Tai yra, Rusijos Federacija reikalavo tiesioginių garantijų, kad areštas neįvyks, kaip tai pasiekti – Pietų Afrikos problema.

 

„Rusijos Federacija iš tikrųjų perkėlė savo problemas į Pietų Afriką, – priduria ekspertas, – Pats faktas, kad Rusija netgi grasina savo partnerei, sau neutraliai šaliai, ir ginčijasi su paskutiniais sąjungininkais. Akivaizdu, kantrybė baigėsi, Pietų Afrikos Respublika pamatė, kad derybos neduoda rezultatų, todėl buvo priversta tai iškelti į viešumą“.

Priminsime, kad liepos 19 dieną tapo žinoma, kad V. Putinas atsisakė dalyvauti BRICS viršūnių susitikime Pietų Afrikoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()