Vis tik atsirado. Skelbiama ką JAV žvalgyba aptiko Baltarusijoje  ()

JAV žvalgyba įsitikinusi, kad Baltarusijos teritorijoje atsirado branduolinių ginklų, tačiau juos visus kontroliuos Kremlius. Todėl pasaulinė situacija nepasikeis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijoje pasirodė taktiniai branduoliniai ginklai, kuriuos šalyje dislokavo Rusija. Tai pranešė CNN, remdamasis JAV Gynybos departamento žvalgybos agentūra.

Aukšto rango žvalgybos pareigūnai teigė, kad pirmoji taktinių branduolinių ginklų partija jau yra Baltarusijoje.

JAV mokslinės sąjungos „The Federation of American Scientists“ duomenimis, Rusijos Federacijoje yra dislokuota apie 4477 branduolines galvutes, įskaitant maždaug 1900 taktinių branduolinių ginklų.

Kiek ir kokių ginklų buvo išsiųsta į Baltarusiją, kol kas nežinoma. Taip pat Vakarų ir JAV pareigūnai viešai nepatvirtino, kad Baltarusijai būtų perduota kokia nors ginkluotė.

Tačiau aukšto rango žvalgybos pareigūnai liepos 21 d. subūrė nedidelę žurnalistų grupę ir teigė neturintys pagrindo abejoti, kad Rusijos Federacija pasiekė „tam tikros sėkmės“ ginklų perdavimo srityje. Žvalgybos pareigūnai detalių nepateikė. Tačiau jie pripažino, kad JAV žvalgybos bendruomenei sunku susekti branduolinius ginklus net naudojant palydovines nuotraukas.

Kremlius visiškai kontroliuos branduolinius ginklus, Lukašenka nekontroliuos arsenalo, įsitikinę žvalgybos pareigūnai.

 

JK Gynybos sekretorius Benas Wallace'as pareiškė, kad Putinas „ne visada meluoja“ ir jie matė „pažangos ženklų“ dėl branduolinio ginklo dislokavimo.

Leidinio šaltiniai priduria, kad Baltarusijoje yra daug sovietinių objektų, kuriuos modernizavus bus galima dislokuoti branduolinį ginklą.

Žvalgybos pareigūnai teigė nemanantys, kad ginklų perkėlimas į Baltarusiją pakeis pasaulinę branduolinę situaciją ar padidins branduolinio incidento riziką, nes jie bus laikomi sandėliuose, o ne dislokuoti iš anksto ir kontroliuojami Rusijos pajėgų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(16)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()