[ŽT] Beprotiškas planas. Skelbiama neįtikėtina Girkino sulaikymo versija  ()

Teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas, daug mėnesių kritikavęs Rusijos valdžią, o pastaruoju metu – ir asmeniškai Vladimirą Putiną, buvo suimtas liepos 21 d. Jis kaltinamas ekstremizmu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-23 [ŽT] Beprotiškas planas. Skelbiama neįtikėtina Girkino sulaikymo versija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Girkino-Strelkovo suėmimas nesukels jokių audringų procesų Rusijos visuomenėje, mano karo ekspertas, Ukrainos atsargos pulkininkas, lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas.

„Nenustebčiau, jei sulaikymo iniciatorius buvo pats Girkinas ar už jo stovėję žmonės. Ir tai yra kontroliuojamas procesas“, – pabrėžė karo ekspertas.

Buvo suimtas tik Girkinas - kartu nesulaikyti jokie kiti žmonės. Pavyzdžiui, Rusijos patriotų judėjimo ideologas gydytojas Jurijus Jevičius, Svitano dėl jo darbų Donecke vadinamas „Daktaru Mengele“, po Girkino sulaikymo problemų neturi.

Kadangi iki šiol Girkino ir jo „Piktų patriotų klubo“ (Girkino vadovaujamas judėjimas Rusijoje) areštų nebuvo, tai tikriausiai yra kontroliuojamas procesas. Galbūt jį netgi inicijavo Girkino žmonės.

 

„Yra daug mechanizmų, kai žmogus specialiai uždaromas, siekiant pakelti reitingus. Kiekvienam, norinčiam sėsti į sostą, svarbu praeiti kalėjimą, kad prisidėtų prie kovotojo su režimu svorio“ , – įsitikinęs Romanas Svitanas.

(11)
(8)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: