„Sukels pavojų pačioms JAV.“ Pentagonas griežtai atmeta strateginį Ukrainos prašymą  ()

Joe Bideno administracija nesvarsto ATACMS raketų perdavimo Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas yra įsitikinęs, kad Kyjivas turi aktualesnių problemų, o ATACMS raketų perdavimas gali kelti grėsmę JAV saugumui, praneša „The Washington Post“.

Neįvardinti pareigūnai paaiškino, kad per pastaruosius mėnesius JAV vyriausybėje nebuvo jokių esminių diskusijų dėl ATACMS suteikimo Ukrainai. Pentagonas mano, kad Ukraina turi kitų neatidėliotinų poreikių, o ATACMS raketų tiekimas gali rimtai pakenkti JAV pasirengimui kitiems konfliktams.

ATACMS leistų Ukrainos pajėgoms smogti tolimiausiems Rusijos okupuoto Krymo taškams, įskaitant Kerčės tiltą ir Rusijos karinio jūrų laivyno bazę Sevastopolyje.

JAV baiminasi, kad ATACMS gali būti panaudotos smūgiams Rusijos teritorijoje. Tačiau vyriausybės šaltiniai pripažino, kad Ukraina kol kas tesėjo pažadus nenaudoti JAV ginklų svetimose teritorijose.

Yra labai ribotas kiekis [ATACMS raketų], kurį galima eksportuoti. O didesniems atstumams, nei gali įveikti GMLRS, ukrainiečiai gavo „Storm Shadows“ ir SCALP“, - pridūrė Pentagono atstovas. GMLRS raketos, kurias gavo Ukraina, įveikia apie 70 kilometrų, ATACMS - 300.

 

Ribotas ATACMS raketų skaičius yra „aktualiausia JAV armijos problema“. Nuo gamybos pradžios „Lockheed Martin“ pagamino apie 4000 tokių raketų. Nemažai jų amerikiečiai panaudojo mūšiuose, karinėse pratybose ir bandymuose. Beveik 900 ATACMS vienetų JAV pardavė partneriams užsienyje.

(6)
(29)
(-23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: