„Lietuvai gresia didelis pavojus.“ Arestovyčius skelbia sekantį Putino žingsnį  (9)

Arestovyčius perspėja Lietuvą ruoštis blogiausiam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius rengia karinę provokaciją prieš NATO šalį, desperatiškai bandydamas užbaigti karą savo sąlygomis. Tokią nuomonę Marko Feigino „YouTube“ kanalo eteryje išsakė buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius.

Kremlius pastaruoju metu suintensyvino karingą retoriką Lenkijos atžvilgiu, užsimindamas apie agresiją ir „vagneriečių“ puolimą. Arestovyčius mano, kad Lietuvai gresia kur kas didesnis pavojus.

„Jie išpučia situaciją grasindami Lenkijai ir Lietuvai. Manau, kad Lietuvai gresia didesnis pavojus. Aš (Rusijos Federacijos vietoje - red.) daryčiau taip: pratybų „Zapad-2023“ fone, pasitelkęs pabėgėlius, priversčiau Lenkijos ginkluotąsias pajėgas susitelkti viena kryptimi, sukurčiau Lenkijos puolimo regimybę, o tada smogčiau Lietuvai su grupe „Wagner“. Ar tai būtų pasienio operacija, ar jie pasiektų Vilnių, nežinia. Bet kokiu atveju, būtent šis grėsmės scenarijus bus svarstomas“, - sakė buvęs patarėjas.

„Ar tai bus informacinė operacija su tam tikra parama ant žemės, ar tai bus pabėgėlių proveržis su Lenkijos ir Lietuvos pasieniečių provokacijomis, ar tai bus visavertis žygis į Lietuvos teritoriją su šarvuota technika, turime ruoštis visiems variantams. Senas karinio planavimo principas atrodo taip: reikia ruoštis blogiausiam scenarijui, ir kuo blogesnis scenarijus, tuo labiau jam reikia ruoštis“, - sakė buvęs patarėjas.

 

Pasak jo, tokiu būdu Putinas galės pasikelti kartelę ir bandyti pasiekti jam reikalingą karo įšaldymą. Diktatoriui reikia kažko, dėl ko jis galėtų tartis su Vakarais, ir kaip tik tam jis naudoja naujo fronto sukūrimo grėsmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(37)
(-14)

Komentarai (9)