[ŽT] „Suvalkų koridorius bus paaukotas.“ Skelbia grėsmingą žinią, ką darys NATO, kad išvengtų Trečiojo pasaulinio karo (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Siguas 2023-07-25 11:22
Rusija tikėjosi Kievą užimti per 3 dienas, o Ukrainą be pasipriešinimo. Vėl tikisi?
Azys 2023-07-25 11:38
mušta korta tas Suvalkų koridorius, kažkas vis dar kelių metų senumo realijomis gyvena. Geriau susirūpintų Karaliaučium, nes kyla įtarimų, kad jau neilgai jis rusam prikilausys.
Siguas 2023-07-25 13:07
Jei NATO reaguos tik tiek, kad sutriuškins įsuveržusius į Lietuvą - Lenkiją wagnerio recidyvistus, bet baltarusijos nelies. Tada Putinas pasieks visus tikslus. Jam tikrai negaila tų zekų, bet pvz Lietuvos kaip šalies reitingas labai kris, bus daug aukų ir sugriovimų. Matau tik vieną kelią. NATO turi pasakyti, parodyti ir veikti jau po valandos virš Kaliningrado ir Baltarusijos.
Benediktas 2023-07-25 13:10
Nemanau, kad NATO taip veiks. Investicijos Lietuvoje kris 25%. Nes nėra Grybauskaitės NATO. Jei NATO norėtų greitai viską užbaigti, tai jau buvo įvykių, kai į Lenkiją raketa įlėkė - ir nieko. Paskui dar buvo berods, kai raketa per Rumunijos erdvę praskriejo. NATO reaguos tik tiek - kiek reikia apginti. Bet jokiu būdu ne priešo resurso sunaikinimui kariniu būdu jo teritorijoje - tokie laikai politiku. Nes cia politiniai sprendimai. NATO atrodo labai silpnai. Taip vieningi, bet atrodo silpnai. Net Ukrainai perduoti ginklus bijo politikai. Jei reiktu kariauti NATO - tai viskas butu stipriai, kareiviai savo darbą atliktų galingai, bet politika labai silpna.
immortallt 2023-07-25 14:12
Į Lenkiją raketa buvo ukrainiečių, priešraketinės gynybos dalis. NATO jau dabar yra tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje. Šiuo metu Suvalkų koridoriui mažiausia grėsmė nuo nepriklausomybės atgavimo - nėra nei technikos šalia, nei karių, nei amunicijos. Tiesiog skandalais reitingų bando pasidaryti ir tiek.
HDi 2023-07-25 14:55
Pradėkim nuo to, kad nėra tas Suvalkų koridorius toks lengvas paimti ir tuo labiau išlaikyti. Pradedant tuo, kad trumpiausias kelias ne laukais nuo Baltarusijos iki Kaliningrado yra vos vienas, baigiant, kad kraštas yra kalvotas, su visokiais ežerais ir kad ruso resursai šiandien labai reikalingi kitur. Siaurą ruožą pasiėmus iškyla problemų rusui su logistika (kas nėra stipri jų pusė), užsiėmus platų ruožą pasidaro du frontai po bent ~150km.
justt 2023-07-25 15:54
mažiau imkit y galva, ka kalba karo exxperrtai. jie piurpia bile priurpt
donatasv 2023-07-25 16:32
Nesąmonės. Putinas negalėjo susitvarkyti net su Ukraina, kuri nei ore, nei jūroje negalėjo pasipriešint, o čia ateis ir pastrojins nato. Su savo oro mopedais išgasdins nato. Kiek buvo viešinti planai jei rusija eina į Europą tai tik branduolinių ginklų pagalba, o šito manau net kinai neatleistų, visa kita ginkluotė ir jų taktika su visa nato žvalgyba būtų šluojama. Suvalkų karidoriuje vienoje pusėja stovi Lenkai, kitoje pusėja baltijos šalys, Suomija iš jūros Švedija. Jei ir turėtų technikos kas toliau paėmus karidorių? Iš visų pusių apsupti. Baltijos šalis jau gali pamiršt nes reikės velniškai didelių pajėgumų, kad ką nors padaryti. Negana to jei nato priima sprendimą eiti į maskvą tai iš visų pusių pasileidžia armijos. Prigožinas jau parodė kiek maskva geba gintis šalies viduje.
Benediktas 2023-07-25 17:10
Aš neabejoju NATO kariniais pajėgumais. NATO stabdo politikai, nes niekas nenori veltis į didelius karus. Tik jei šikna degs, tada NATO pilnai įsijungtų. Ar įsiveržimas iš Baltarusijos i LT yra šiknos degimas - nemanau, kad taip traktuos. Išvys, uždės sankcijas ir pasakys, kad taip daryti negalima, na ir pagiau gal duos Ukrainieciams atacams ir F-16. Taip, tai paspartintu Ukrainos ginklavima. Jie butu tik NATO generalų valia, tai Ukraina jau seniai butu turejusi visus ginklus.
donatasv 2023-07-25 17:44
Kiek teko šnekėti su Lietuvoje tarnaujančiais kareiviais Ukrainos karo pradžioje karei sėdėjo ant tašių, skambutis ir varo į Ukrainą jei kyla grėsmė nato šalims ir eina iki maskvos, kad nuginkluotų ir padarytų tapatį, ką padarė su vokietija ir japonija. Jei NATO atsitraukia tai viskas kinija pradėtų dominuoti spaudimas japonijai, australijai taivanis iškart nurašomas. JAV kaip saugumo garanto ir dominavimo nelieka, doleris už popierius užskaitomas... globalus pasidavimas šantažui. Visas karas greičiausiai būtų keliamas į priešo teritoriją, kad nepradėt griaut europos. Keliomis kryptimis, kad išskaidyti ruskio pajėgas. Galima sakyt jei imasi tokios parodijos iškart galo minuot keliomis eilėmis aplink maskvą nes eitų keli frontai iš kelių pusių. Po visko ką parodė Ukraina misija neįmanoma, kad nato nereguotų.
Benediktas 2023-07-25 18:01
Yra kas diriguoja iš aukščiau. Tu kalbėjai su kariais, aišku kad jie tam ruošiami, bet nuo ju nepriklauso ar jie lėks į Maskvą ar ne. Priklauso nuo generolų, o generolai tuo tuometinės visuminės politinės situacijos, kur galutinį sprendimą priiminės JAV politikai. Ir niekas nežino, koks sprendimas bus priimtas tuo metu, net Baidenas, nes žiūrės į situaciją tuo metu ir į daug faktorių. Ar apsiginti lokaliai ar smogti totaliai. Planai žinoma paruošti, bet nemanau, kad jie žino, kokį sprendimą priims tuo metu. Tik nemanau, kad dėl hibridinio įsiveržimo lėks bombarduot karinių objektų į Rusijos gilumą. Ne todėl, kad negali, o todėl, kad nebus politinės valios. Nes jos yra deficitas.
donatasv 2023-07-25 18:31
Pats logiškai pagalvok Lenkai sėdės rankas sudėją? Latviai, Estai, Suomiai? Kurie žino ko laukt iš ruso. Čia vien su kaimynais galėtume rimtai pasipriešinti. Čia realiai nėra net ko diskutuot šia tema, nes rusas pajėgumų neturi net Ukrainoje normaliai pasirodyt, dabar staiga atsiras žalių žmogeliukų kurie atidarys dar vieną frontą? Kareiviai sėdėjo ant paruoštų tašių ne tai, kad juos moko tai jau buvo karinė parengtis kilt. Dalis buvo išvaryti ir kavojosi miškuose kiti eit kur nato ves.
Benediktas 2023-07-25 18:40
Tu galvoji Lenkai neklausys amerikonų ir savavališkai nužygiuos link Maskvos? Nemanau Tokie dalykai daromi, pagal iš anksto paruoštus planus su didele parama, politine, teisine, ekonomine ir sajungininkų karine. Pagal emocijas niekas nesielgia.
donatasv 2023-07-25 21:00
Kokių sąjungininkų? Jei nato bėga į krūmus viskas nebėra sąjungininkų. Nebėra nato. Su kuom tartis? Tarpusavį? Traukiniais veža tankus lenkai. Suvalkų koridorius siejasi tiesiogiai su lenkija. Putinas tiesiogiai grasina Lenkijai. Manai sėdėtų ir lauktų Hitlerio 2? Jei išsigąstų tada iškart gali imt parkerį ir pasirašyti stojimą į ssrs2. Nes rusui net ir atominę nebūtų baisu panaudot.
Benediktas 2023-07-25 21:57
Tau NATO tai aukštumoj, tai nėra. Apsipręsk.
HardAxe 2023-07-25 23:19
tai puls ne rusai, puls wagneris. "ar turim teisė atakuoti rusiją už tai"? Kuo sprogdinti kaliningradą gal ir patys turim? Altilerija daug jo pasiekia. Nato tegu tik frontą padeda laikyt?
donatasv 2023-07-26 09:29
Tai tu pats sakai, kad nato negins aš tik išvardinau pasekmes jei negintų ir galimus kitus veiksmus. Tai ką man apsispresti? Ar jau pasiklydai mintyse?
Benediktas 2023-07-26 09:32
Niekur taip nesakiau.
donatasv 2023-07-26 11:18
Sorry čia mano klaida. Straipsnyje rutuliojama mintis "NATO šalys, siekdamos išvengti Trečiojo pasaulinio karo scenarijaus, paaukos tam tikrą Baltijos šalių teritoriją". Mano mintys rutuliojosi apie šį teiginį.
Kirtiklis 2023-07-27 13:46
Lenkai vieni, be jokių svarstymų paverstų viską i faršą kas žengtu i Suvalkų koridorių.Jie tam turi visko nuo tankų artilerijos iki naikintuvų. Ir senai turi planus tam. Kam jau kam, bet lenkams nereikia papildomos motyvacijos duot į snukį rusijos orkams.