[ŽT] Visiškas Rusijos boikotas. TOK šokiruotas. Skelbiama, ką slapta daro JK  ()

Tarp TOK ir JK kilo naujas konfliktas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK vyriausybė įsipareigojo paremti bet kurį JK sportininką, kuris atsisakys varžytis su rusais ir baltarusiais. Tai rašoma šalies sporto valdžios instrukcijose.

Šios nepaviešintos gairės pateko į „The Sunday Times“ ir buvo smarkiai kritikuojamos Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK), kuris teigė, kad JK vyriausybė „prieštarauja visoms tarptautinio sporto taisyklėms“.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) ir JK santykiai dėl jų griežtos pozicijos prieš Rusijos sportininkus, rungtyniausiančius neutralioje pozicijoje, per pastaruosius kelis mėnesius prastėjo, tačiau dabar pasiekė aukščiausią įtampos tašką – dėl TOK sprendimo Londonas kitais metais negalės surengti atrankos į Paryžiaus žaidynių turnyrą.

TOK apkaltino JK vyriausybę spaudžiant sporto valdymo organus dėl Rusijos ir Baltarusijos dalyvavimo.

 

Konfliktas grindžiamas Rusijos kariuomenės įsiveržimu į Ukrainą ir nemažos pasaulio bendruomenės dalies reikalavimu įvesti visišką draudimą Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. TOK pasisako už tai, kad sportininkai iš dviejų šalių būtų įleidžiami, bet su neutralia vėliava ir be himnų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(154)
(3)
(151)

Komentarai ()