„Rusijos „Grad“ baigė šaudyti ir žaibiškai pabėgo“. Netikėta žinia, kaip žuvo Žuravliovas  ()

Paaiškėjo naujų detalių apie Rusijos kovotojo ir „Z žurnalisto“ Rostislavo Žuravliovo žūtį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-25 „Rusijos „Grad“ baigė šaudyti ir žaibiškai pabėgo“. Netikėta žinia, kaip žuvo Žuravliovas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paaiškėjo naujų detalių apie Rusijos kovotojo ir „Z žurnalisto“ Rostislavo Žuravliovo žūtį Pietų fronte. Rusijos Federacijos propagandistai, kaip paaiškėjo, buvo MLRS „Grad“ šaudymo pozicijoje, kuri šaudė į ukrainiečių pozicijas.

Detalėmis atvirai pasidalijo Kremliaus propagandistas Romanas Saponkovas, praneša Dialog.UA.

Liepos 23 d. didelė Kremliaus propagandistų grupė buvo apšaudyta iš Ukrainos gynybos pajėgų Zaporižios kryptimi. Tai atsitiko, kaip pranešama, Piatychatkų gyvenvietės rajone, kur jau keletą savaičių vyksta labai įnirtingos kovos. Buvęs karininkas Žuravliovas, dirbęs RIA Novosti „karo korespondentu“, mirė nuo patirtų žaizdų. Dar trys propagandistai buvo sužeisti.

Rusijos Federacijos valdžia ir žiniasklaida iš karto prapliupo šūksniais ir kaltinimais Ukrainai, kaltindami jas kasetinės amunicijos panaudojimu neva prieš „civilinius“. Išpuolio detalių jie nepaaiškino. O jos yra itin svarbios.

Saponkovas tikina, kad grupė propagandistų filmavo, kaip Rusijos kariuomenė su „Grad“ smogia ukrainiečių pozicijoms. Atsišaudę Rusijos kariškiai greitai dingo iš šaudymo taško, supratę, kad dabar ateis „atsakymas“. Bet „Z žurnalistų“ jie su savimi nepasiėmė.

„Atvykome į pozicijas, nufilmavome „Grad“ operaciją, po to pozicijose šiek tiek užsilaikėme, kariai paliko šaudymo vietą. Ukrainos ginkluotosios pajėgos, greičiausiai, užfiksavo mūsų vietą ir smogė ... Pati pirmoji salvė jiems buvo sėkminga, o mūsų kolegoms labai nepasisekė“, - rašė Saponkovas.

 

Jis taip pat patikino, kad šiuo metu nėra įrodymų, kad smūgis buvo įvykdytas kasetiniais šaudmenimis. Anot jo, propagandistai prie fronto linijos priartėjo iki 10 km ir nepaisė saugumo taisyklių. Greičiausiai jie net buvo be neperšaunamų liemenių.

„Žuravliovo sužalojimai būdingi sužalojimams, patiriamiems be neperšaunamų liemenių“, – sakė Saponkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(0)
(85)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: