Rusų „Pantsir“ padėtas į vietą. Turkija skelbia apie savo monstrą GÜRZ (Foto)  ()

Sistema aprūpinta 35 priešlėktuviniais pabūklais, galinčiais šaudyti programuojamą ATOM amuniciją, taip pat turi keturis raketų „Gokdogan“ ir „Bozdogan“ paleidimo įrenginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinėje gynybos pramonės parodoje IDEF'23 Turkijos įmonė ASELSAN pirmą kartą pristatys priešlėktuvinės ir priešraketinės gynybos sistemą GÜRZ. Apie tai liepos 23 d. pranešė „SavunmaSanayiST“ apžvalgininkai.

„Sistema GÜRZ bus pristatyta IDEF parodoje kaip novatoriška oro ir priešraketinės gynybos sistema, siūlanti daugybę gaudyklių (pabūklų ir raketų) nuo oro grėsmių labai mažame ir mažame aukštyje“, – rašoma pranešime spaudai.

Medžiagos autoriai pažymi, kad GÜRZ sumontuotas ant 8×8 ratinės šarvuotos platformos ir pasižymi puikiomis technologinėmis savybėmis. Kompleksas skirtas kovai su dronais, sraigtasparniais, naikintuvais, sparnuotosiomis raketomis ir amunicija „oras-žemė“. Tuo pačiu metu ji gali apsaugoti tiek stacionarius objektus, tiek judančias įrangos kolonas.

GÜRZ priešlėktuvinės ir priešraketinės gynybos sistemą sudaro:

  • 35 priešlėktuviniai pabūklai, naudojantys mokomąją (TR), labai sprogstamą padegamąją (HEI) ir užprogramuotą (ATOM) amuniciją;
  • keturi „Gokdogan“ ir „Bozdogan“ raketų paleidimo įrenginiai (iš pradžių sukurti Turkijos F-16);
  • keturi paieškos radarai su aktyvia matrica (AESA);
  • ugnies kontrolės radaras;
  • elektrooptiniai jutikliai ir duomenų perdavimo kanalas.
 

 

Ateityje oro gynybos priešraketinės gynybos sistema GÜRZ gaus paleidimo įrenginius su trumpojo nuotolio raketomis, kurie bus naudojami paties komplekso gynybai. Be to, ASELSAN inžinieriai jame planuoja įrengti atskirą radarą ir optines stotis.

Ekspertai mano, kad Turkijos oro gynybos sistemos charakteristikos pranoks Rusijos analogą „Pantsir-S1“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()