[ŽT] Skubiai ieško būdo neišduoti Putino. Neįtikėtina, kokia užvirė košė  (3)

Karštligiškai ieškoma būdų, kaip Putinui išvažiuoti į užsienį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas labai nenoriai pripažįsta, kad Vakarai vis dėlto jį padarė nepageidaujamu, todėl ieško būdų, kaip pasirodyti bent kokiame nors tarptautiniame renginyje. Pavyzdžiui, Pietų Afrikos Respublika skubiai rengia naujus įstatymus, kad užsienio šalių vadovai galėtų saugiai likti šalyje, net jei Tarptautinis Baudžiamasis Teismas Hagoje yra išdavęs jų arešto orderį. Jei visa tai bus padaryta laiku, gali būti, kad Kremliaus šeimininkas pasirodys BRICS aukščiausiojo lygio susitikime.

Pietų Afrikos Respublikos viešųjų įmonių ministro pavaduotojas Obedas Bapela dar gegužę patikino, kad panašus įstatymo projektas bus pateiktas parlamentui birželio mėnesį, tačiau iki šiol nebuvo jokių pranešimų apie ilgai lauktą šios Afrikos šalies sprendimą dėl V. Putino.

Dabar Pietų Afrikos Respublikos užsienio reikalų ministerijos generalinis direktorius Zane Dangoras pareiškė, kad jo šalis ketina įtraukti 98 straipsnį (Tarptautinio baudžiamojo teismo statuto – red. past.) į nacionalinius teisės aktus, praneša „Sunday Times“. Tai reiškia, kad Afrikos valdžia ketina teisiškai atsisakyti vykdyti Hagos reikalavimo suimti asmenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(33)
(-28)

Komentarai (3)