„Prasidėjo kruopščiai suplanuota operacija.“ Užimama ypatingai svarbi tvirtovė  ()

Pranešamos geros naujienos iš fronto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekia dominuojančias aukštumas Pietų fronte aplink Rabotinę, kruopščiai suplanuota operacija šluoja rusų armiją.

Ukrainos kariuomenės daliniai Pietų fronte aktyviai kovoja iš karto trimis kryptimis (Piatichatkų, Rabotinės ir Staromlynivkos), dėdami ilgalaikį pagrindą didelėms Zaporižios ir Donecko sričių dalims išlaisvinti. 

Komentuodamas padėtį fronto linijoje, karo ekspertas Oleksandras Kovalenko pabrėžė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdo sistemingas ir maksimaliai apgalvotas puolamąsias operacijas, nerizikuodama personalu ir technika, aktyviai malant rusų pajėgas.

Tuo pat metu viename iš svarbiausių fronto ruožų, Rabotinėje, Ukrainos kariuomenė ne puola priešą stačia galva, o dengia labai sudėtingą įtvirtinimą, palaipsniui pasiekdama aukštumas.

„Mums reikia ne tiek kaimo, kiek aplink jį esančių teritorijų. Iškart už jo prasideda pagrindinė gynybos linija, kuri didžiąja dalimi išsidėsčiusi žemumose. Tik rusų genijai galėjo taip sugalvoti“, - pabrėžia ekspertas. 

Pasak jo, Ukrainos kariškiai sektoriuje veikia pagal planą, nes toliau visos Rusijos armijos gynybos linijos iki pat Tokmako yra žemumose, o tai Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms suteiks rimtų pranašumų.

 

O. Kovalenko pabrėžia, kad panašiai situacija klostėsi ir gegužės mėnesį prasidėjusio ir lapkritį pasibaigusio dešiniojo kranto Chersono srities išvadavimo metu. Panašų procesą Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdo ir Pietų fronte, savo tikslų siekdama atsargiai ir palaipsniui vykdydama operacijas, kurias lydi dideli Rusijos armijos gynybos nuostoliai.

„Pasipriešinimui neužtenka Rusijos ginkluotųjų pajėgų rezervų, gynyba yra stumiama“, - pabrėžia jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(171)
(4)
(167)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: