[ŽT] Dvigubas planas. Kodėl Lukašenka grasina Lenkijai „Wagner“ puolimu  ()

Lukašenka atvyko į Rusiją, susitiko su Putinu ir pareiškė, kad „Wagner“ jį įvėlė į keistą situaciją, nes „nori vykti į ekskursiją į Lenkiją“. Šie žodžiai turi dvigubą reikšmę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-26 [ŽT] Dvigubas planas. Kodėl Lukašenka grasina Lenkijai „Wagner“ puolimu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žmogaus teisių aktyvistas Markas Feiginas mano, kad tokiu pareiškimu Lukašenka prašo pinigų ir grasina Vakarams.

„Manau, kad tai yra spaudimo būdas priversti Vakarus grąžinti Ukrainą į derybas. Būtų keista įsivaizduoti tokios operacijos įgyvendinimą - „Wagner“ reidą Varšuvoje ar Vilniuje. NATO, Lietuva ir Lenkija turi priemonių sunaikinti šią grupuotę raketų, lėktuvų pagalba, jau nekalbant apie tiesioginį susidūrimą“, - sakė Feiginas.

Jis teigia, kad netrukus bus paskelbti įspėjamai Baltarusijai. Ir jei kas nors atsitiks, tiesioginė grėsmė iškils ne Rusijai ir ne „Wagner“. Dabar Baltarusija ir neišrinktas prezidentas Lukašenka yra atsakingi už bet kokius „Wagner“ veiksmus.

 

„Manau, kad bus pareiškimų „tik pabandykit, viską paversime pelenais“. Ir ne „Wagner“ - tai suprantama. Bet bus smūgiai Baltarusijai. Galima ginčytis dėl Maskvos. Nežinau, ar Putinas eis link to. Svarbiausia, kad tezė „tai ne mes" nebeveiks“, – pabrėžė Feiginas.

(58)
(3)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: