„Ten buvo sutraiškyta 500 žmonių.“ Skelbiama, kaip „Wagner“ bandė užimti naftos gamyklą (Video)  ()

Politologas Andrejus Piontkovskis mano, kad Ukrainai tik į naudą, kad „Wagner“ bando patekti į Lenkiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis Ukrainos žurnalistės klausimas, adresuotas Andrejui Piontkovskiui, buvo susijęs su drono ataka Rusijos sostinėje. Ekspertas mano, kad Ukraina galėjo smogti Maskvai, nes Zalužnas savo neseniai paskelbtu pareiškimu visus apie tai įspėjo. Kartu publicistas pabrėžė, kad bepiločių orlaivių atskridimas į Maskvą turėjo būti signalas JAV, kur vis dar vyksta ginčai, ar Ukraina turi teisę smogti Rusijos Federacijos teritorijai.

Piontkovskio interviu „Naujienų fabrikui“ galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Rusijos politologas pašiepė keistus Lukašenkos teiginius apie tai, kad „Wagner“ gali pradėti puolimą prieš Lenkiją iš Baltarusijos Respublikos teritorijos:

„Jie nebesupranta, apie ką kalba. Du idiotai – Lukašenka ir Putinas. Tarėsi, kaip sunaikins Lenkiją, kaip pasiųs „Wagner“ banditus užimti Varšuvos. „Wagner“ banditai jau buvo pakeliui užvaldyti naftos perdirbimo gamyklą Sirijoje. Ten buvo sutraiškyta 500 žmonių.“

Tada Piontkovskis paaiškino, kodėl Ukrainai naudinga, kad „Wagner“ pradėtų judėti iš Baltarusijos Lenkijos link:

 

„Pavyzdžiui, aš tiesiog beldžiu į medį, kad šie „didžiausi“ planai išsipildytų, kad jie smogtų Lenkijai. Tada tiesiog karas Ukrainoje pasibaigs po kelių dienų. Smūgis Lenkijai automatiškai yra 5-asis NATO straipsnis. NATO paaiškino, ką darys: tiesiog nuotoliniais veiksmais, neįvažiuojant į Ukrainos teritoriją, galima sunaikinti visą šią Rusijos grupuotę, įskaitant Juodosios jūros laivyno likučius, todėl šios Lukašenkos ir „Wagner“ sapalionės yra kažkokia nesąmonė.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(1)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: