[ŽT] 3 priežastys, kodėl Šoigu lankėsi Šiaurės Korėjoje - norima įbauginti pasaulį?  (1)

Liepos 25-osios vakarą į Šiaurės Korėją atvyko Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu. Oficiali vizito priežastis – 70-ųjų Korėjos karo pabaigos metinių minėjimas. Tačiau Rusija turi ir kitų norų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas Valentinas Gladkichas išvardijo svarbias Šoigu vizito Šiaurės Korėjoje detales.

„Tiesą sakant, šie du režimai tarptautiniu mastu yra izoliuoti – šiuo pagrindu jie rado bendrą kalbą“, – pareiškė Gladkichas.

Be tokios simbolinės reikšmės, Šoigu vizitas Šiaurės Korėjoje gali turėti ir praktinę prasmę. Tikriausiai, šalys susitarė dėl mainų: Rusija perduos medžiagų, gamtinių iškasenų, o Šiaurės Korėja – amunicijos.

Be to, Kremlius gali naudoti Šiaurės Korėją kaip savotišką logistikos centrą, per kurį gali gauti tam tikras prekes. Taip gali būti apeinamos sankcijos (pavyzdžiui, Kinija gali perduoti tokias prekes Šiaurės Korėjai, Šiaurės Korėja - Rusijai).

Rusija ir Šiaurės Korėja taip pat gali bandyti šantažuoti pasaulį stiprindamos bendradarbiavimą. „Rusijos ir Korėjos bendradarbiavimas yra gana abejotinas, tačiau jo gilėjimo grėsmė gali būti savotiškas koziris spaudžiant kitas valstybes“, – sakė Gladkichas. Pavyzdžiui, pasaulis yra suinteresuotas, kad Šiaurės Korėja nestiprėtų kariniu požiūriu - Rusija gali į tai nusitaikyti, tarsi svarstytų stiprinti Šiaurės Korėjos pajėgas.

(1)
(14)
(-13)

Komentarai (1)