[ŽT] „Ten nušluotas visas artilerijos batalionas.“ NATO ekspertas skelbia, kas įvyko Pietuose  ()

NATO ekspertą stulbina artilerijos naikinimo mastai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai naikina rusų artileriją pietinėje fronto kryptyje, kompensuodami aviacijos trūkumą vakarietiškomis artilerijos sistemomis. Sėkmingo priešpriešinės ugnies darbo rezultatai lėmė, kad liepos pabaigoje Rusija ėmė rimtai nusileisti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms artilerija, o tai leido Ukrainos kariuomenei aktyviau žengti į priekį.

Apie tai rašo Vakarų karo ekspertai, kurių analizę patvirtina Rusijos karo propagandistai.

Pavyzdžiui, rusų tinklaraštininkas Rossas Marsovas teigia, kad per pastaruosius du mėnesius Rusijos ginkluotosios pajėgos prarado apie 20 artilerijos pabūklų, o tai atitinka vieną artilerijos batalioną, tik Vremevsko atbrailoje, Staromlynivkos kryptimi.

NATO karo ekspertas Thomas Theineris savo „Twitter“ puslapyje pažymi, kad Ukrainos pasiekimai, viršijant Rusijos artilerijos skaičių, atitinka lėtą ir tvirtą netiesioginį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veikimą vasaros puolimo metu.

 

„Ukraina naikina rusų artileriją, o kadangi jai trūksta dominavimo ore a la NATO, ukrainiečiai, naudodami Vakarų dovanotą artileriją, kasdien sunaikina vis daugiau rusiškos artilerijos“, - rašo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(0)
(53)

Komentarai ()