„Jų bus milijonas.“ Kuo grasina Rusija  ()

Rusija neturi techninių galimybių pagaminti „tūkstančius dronų per mėnesį“, kaip tikina Rusijos propaganda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikas Aleksandras Kovalenko išanalizavo kelias dešimtis Rusijos tinklaraščių ir suskaičiavo, kiek paskelbta vaizdo įrašų su bepiločiais lėktuvais „Lancet“. Kaip paaiškėjo, tokio masiškumo, koks galėtų būti gaminant tūkstančius dronų per mėnesį, nėra.

„Tūkstančių vaizdo įrašų su „Lancet“ smūgiais kas mėnesį publikacijų nėra. Nėra ir šimtų. Dar mažiau, jų nėra daugiau nei šimto!“ - apie analizės rezultatus jis rašė savo „Telegram“ kanale.

Per tris mėnesius, nuo gegužės iki liepos, ekspertas gavo tokius vaizdo įrašų su „Lancet“ smūgiais skaičiaus duomenis:

  • Gegužę - 47;
  • Birželį - 34;
  • Liepą - 55 (iki 27.07).

Kartu jis pastebėjo, kad kai kuriuose vaizdo įrašuose matyti, kaip į tą patį objektą pataiko kelios „Lancet“, ypač „Lancet-1“ modifikacijos raketos.

Buvo vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuota, kaip pataikoma į jau nukentėjusią ukrainiečių techniką, tačiau iš skirtingų kampų, kurie buvo pateikti kaip skirtingi vaizdo įrašai.

„Įdomu ir tai, kad visus vaizdo įrašus lydi žodis „sunaikinimas“. Tai reiškia, kad jie iš pradžių atmeta faktą, jog „Lancet“ smūgis gali būti nesėkmingas ir net nesugadinti įrangos, pavyzdžiui, kaip viename iš vaizdo įrašų su D-20 haubica“, - pažymėjo Kovalenko.

 

Kadangi net atsižvelgiant į numuštų „Lancet“ ir sąlyginai neskelbiamų vaizdo įrašų statistiką, giriamųjų vaizdo įrašų rusai kas mėnesį neskelbia tūkstančiais ar šimtais, o tai, pasak analitiko, dar kartą patvirtina, kad Rusija neturi techninių ir technologinių galimybių pagaminti tūkstančius dronų per mėnesį, jau nekalbant apie dešimtis tūkstančių.

Rusijos propagandistai neseniai skleidė dezinformaciją apie tai, kad Rusijoje pagaminta 200 000 bepiločių orlaivių „Lancet“, kurių neva netrukus bus milijonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(12)
(1)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()