„Prastai surinktas, bet gerai veikiantis.“ Į ukrainiečių rankas pateko įdomus trofėjus  (1)

Pasak Ukrainos karių, „Harpija“ yra prastai iš kiniškų dalių surinktas ginklas, bet veikia gerai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai parodė, kaip atrodo rusų priešdroninis ginklas „Harpija“. Jie jį išardė, kad sužinotų, kaip jis veikia ir iš ko yra pagamintas. 

503-iojo atskirojo jūrų pėstininkų bataliono kovotojas Ivanas Kostenko pasakė, kad šis ginklas turi daugybę pavadinimų ir rusai netgi ginčijasi, kuris geresnis, bet visi jie viduje yra vienodi, surinkti iš vienodų kiniškų detalių.

Tai, beje, ir yra didžiausia „Harpija“ išardymo pamoka - tai tėra prastai surinktas kiniškų detalių rinkinys. Kuris, nepaisant savo prastos kokybės, vis tiek nutupdo daug Ukrainos dronų.

Ivanas Kostenko pažymėjo, kad nepaisant kiniškos kilmės ir prastos surinkimo kokybės, „Harpija“ veikia ir veikia gerai. Ateityje Ukrainos kariai nori šiek tiek patobulinti šio tipo priešdroninius ginklus ir pasitelkti juos kovoje prieš rusus. „Harpija“ Rusijai kainuoja apie 150 tūkstančių rublių (mažiau nei 1,5 tūkstančius eurų).

 

Timas Karpinskis, Ukrainos kibernetinio aljanso įkūrėjas, pakomentavo technines Rusijos priešdroninio ginklo charakteristikas: „Turiu pripažinti, kad mane labai nustebino vienas paradoksas. Rusai tikrai moka bet kokią mokslinę ir technologinę idėją savo techniniu įgyvendinimu paversti visišku mėšlu“.

(32)
(2)
(30)

Komentarai (1)