Neturi nei Rusija, nei NATO. Fronte pastebėti ypatingi šarvuočiai (Video)  ()

Ukrainoje pasirodė savos gamybos vikšrinės pėstininkų kovos mašinos, kurių kilmė datuojama praėjusio amžiaus 60-aisiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovos mašinai buvo naudojama šarvuoto traktoriaus MT-LBa važiuoklė, kuri buvo sukurta ir pagaminta Charkovo traktorių gamykloje. Šiandien jos pagrindu vienos iš šalies šarvuočių gamyklų specialistai sukūrė visavertę pėstininkų transporto priemonę.

Apie masinę gamybą dar nekalbama. Specializuoto portalo „Militarnyi“ ekspertai linkę manyti, kad mašinos klasikinėje bazinėje transporto priemonėje, ant kurios, remiantis naujausiais pokyčiais, buvo patalpinti ir nuotoliniu būdu valdomi kovos moduliai BM-7 Parus, buvo išleista supaprastinta versija jau karo padėties metu. Argumentu laikoma nuomonė, kad viename iš kovinių modulių trūksta prieštankinių raketų „Stugna-P“ paleidimo įrenginio.

Pradinėje versijoje BM-7 modulyje yra 30 mm automatinis pistoletas ZTM-1, kulkosvaidis PKT ir automatinis granatsvaidis KBA-117. Kovos sistemos valdymas rodomas valdymo pulte, esančiame kariuomenės skyriuje arba transporto priemonės vado vietoje priešais saloną.

Ekspertai pastebi, kad kovinės transporto priemonės, sprendžiant iš nuotraukų, taip pat pagerėjo apsaugos požiūriu. Modernizuotas BMP versijos MT-LBa gavo papildomą šarvų apsaugos komplektą, kuris pagerina MT-LBu 7 mm šonų tvirtumą, kuris anksčiau galėjo apsaugoti tik nuo kulkų ir lengvų skeveldrų.

 

Kažkada ant šios platformos buvo pastatytas 122 mm savaeigis pistoleto laikiklis 2S1, geriau žinomas kaip „Gvozdika“. Apskritai šiuo pagrindu buvo pagaminta iki šimto įvairių versijų su antstatais, priekiniais ir užpakaliniais kabliais inžinerijos, gaisro tikslams, darbo jėgos ar turto transportavimui ir netgi komandų ir štabo transporto priemonėms. Daugelis šių išvardytų versijų vis dar naudojamos ir šiandien.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(29)
(0)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()