Ramybės nebus niekur. Skelbiama apie atakuotą Juodosios jūros laivyną  ()

Ukrainos karinės jūrų pajėgos, anot šalies agresorės, esą norėjo sunaikinti patrulinius laivus „Sergejus Kotovas“ ir „Vasilijus Bykovas“, o nepilotuojamų katerių atakos buvo atremtos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija apkaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas užpuolus jų patrulinius Juodosios jūros laivyno laivus. Manoma, kad buvo naudojami jūriniai dronai. Tai rugpjūčio 1 dieną pranešė Rusijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

Ministerijos teigimu, 340 kilometrų į pietvakarius nuo Sevastopolio esą buvo pastebėti keli Ukrainos nepilotuojami kateriai, kurie buvo nukreipti į Juodosios jūros laivyną.

Atskirai Rusijos gynybos ministerija pažymėjo, kad Rusijos patruliniai laivai tariamai sugebėjo sunaikinti Ukrainos objektus.

„Šiąnakt Ukrainos ginkluotosios pajėgos nesėkmingai bandė atakuoti Juodosios jūros laivyno patrulinius laivus „Sergejus Kotovas“ ir „Vasilijus Bykovas“ trimis bepilotėmis jūrinėmis valtimis pietvakarinėje Juodosios jūros dalyje. Atmušant puolimą visos trys priešo nepilotuojamos valtys buvo sunaikintos ugnimi iš standartinės Rusijos laivų ginkluotės“, – rašoma pranešime.

 

Jokių avarinio incidento įrodymų iš rusų negauta.

Gynybos ministerija atskirai tik pabrėžė, kad laivai „Sergejus Kotovas“ ir „Vasilijus Bykovas“ ir toliau atlieka užduotis Juodojoje jūroje.

Medžiagos publikavimo metu Ukrainos pusė kaltinimų nekomentavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(7)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()