Susidūrė su „koviniu nuovargiu“ Ukrainos pietuose. Skelbiama, kas nutiko  ()

Analitikai pažymi, kad kai kuriose srityse kovos nepertraukiamai tęsiasi ilgiau nei 8 savaites, dėl to rusų įsibrovėliai pradėjo reikalauti rotacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per kontrpuolimą Ukrainos kariuomenė ir toliau kelia spaudimą rusų okupantams vienu metu keliomis kryptimis, o tai labai paveikia priešo kovinį pajėgumą. Tai teigiama rugpjūčio 1 dienos JK gynybos ministerijos žvalgybos ataskaitoje.

Anot analitikų, į pietus nuo Orechovo miesto Ukrainos ginkluotosios pajėgos kovoja su Rusijos 58-ąja armija. Greičiausiai Rusijos įsibrovėliai šiame fronto sektoriuje kovoja su koviniu nuovargiu ir pažangių pulkų išsekimu. Pastarąsias aštuonias savaites jie be perstojo kovojo.

„Daugiau į rytus, į pietus nuo Velikaja Novoselkos gyvenvietės, besiginančios Rusijos pajėgos suburtos iš Rytų ir Pietų karinių apygardų, o tai tikriausiai kelia problemų koordinuojant veiksmus“, – teigiama pranešime.

 

Be to, JK žvalgyba pažymėjo, kad 58-osios armijos daliniai taip pat patiria didžiulį vadovybės spaudimą ir nori rotacijos iš fronto linijos.

 

Tai gali sukelti papildomų problemų priešui.

„Pietuose įprastos Rusijos vadų problemos greičiausiai bus artilerijos amunicijos trūkumas, atsargų trūkumas ir gynybos padalinių flangų apsaugos problemos“, – pridūrė Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(3)
(28)

Komentarai ()