„Die Welt“ skelbia neramią žinią. Vakarai reikalaus įšaldyti konfliktą  ()

Leidinio redaktorius Christophas Schiltzas mano, kad Ukrainos pajėgų puolimas kol kas neatnešė lauktos sėkmės, todėl sąjungininkai „spaus Ukrainą“ dėl paliaubų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų sąjungininkai šią žiemą ketina reikalauti „konflikto įšaldymo“ Ukrainoje, nes dabartinis ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas neva neduoda laukiamų rezultatų. Dėl to Ukrainos laukia vadinamasis Korėjos scenarijus. Tokią nuomonę išsakė Vokietijos „Die Welt“ leidimo apžvalgininkas Christophas Schiltzas.

Rugpjūčio 2 dienos leidinyje teigiama, kad remiantis 60 dienų Ukrainos pajėgų kontrpuolimo dinamika, galima daryti prielaidą, kad Ukrainai nepavyks atkovoti rusų užgrobtų teritorijų.

„Kijevas nesugebės atmušti Rusijos agresoriaus. Viskas rodo, kad šis konfliktas bus įšaldytas“, – rašo Schiltzas.

Anot jo, lygiai 60 dienų trunkantis Ukrainos kontrpuolimas, perėjęs į intensyvią fazę su gynybos pajėgų bandymais surengti masinį gynybos pajėgų puolimą Ukrainos pietuose Zaporižios regione, kol kas neatnešė laukiamos sėkmės. Todėl, anot publikacijos autoriaus, „žiemą Vakarai darys spaudimą Ukrainai“ dėl ugnies nutraukimo.

Visų pirma, rašo apžvalgininkas, tai lems gerokai sumažėjęs Ukrainos pusės rezervistų, kurie galės dalyvauti karo veiksmuose, skaičius.

Dėl to neapibrėžtumo Ukraina gaus mažiau paramos ir finansavimo atsigavimui, o įstojimo į NATO perspektyva bus nustumta, mano Schiltzas.

Kijevo padėtis

 

Tuo pat metu dar gegužę Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas, komentuodamas didelio atgarsio sulaukusį straipsnį „Politico“ leidinyje, kuriame taip pat buvo kalbama apie konflikto įšaldymą, aštriai sureagavo į Korėjos scenarijaus galimybę. Anot jo, tokie variantai Ukrainos kabinetuose nesvarstomi, nes tokie naratyvai yra tiesioginė Rusijos propagandos pasekmė.

Rusijos Federacijos paraiškos

Kalbant apie Kremliaus poziciją, gegužę Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Rusijos vadovybė taip pat nepritaria karo įšaldymui Ukrainoje. Jis pabrėžė, kad Maskva savo tikslų sieks arba „karu, arba kitomis turimomis priemonėmis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(20)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()