„Bild“ skelbia, kiek dar laiko Kremlius bus pajėgus tęsti karą  (15)

Žurnalistai įrodinėja, kad aukščiausia Kremliaus vadovybė vis labiau militarizuoja visuomenę, todėl Rusija gali padidinti savo armiją iki 3 mln. žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vyriausybė mano, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pagal karių skaičių turi nemažus rezervus. Atsižvelgdamas į naujausius dekretus dėl mobilizacijos ir pakelto amžiaus Rusijoje, Kremlius užkariavimo karą galės kariauti dar 2–3 metus. Tai praneša „Bild“, remdamasis neįvardytais šaltiniais.

Leidinio pašnekovai pažymėjo, kad siekdamas kompensuoti didelius Rusijos kariuomenės nuostolius Ukrainoje, V. Putinas jau rudenį išleido dekretą dėl 300 000 rezervistų dalinės mobilizacijos.

„Tačiau ši skubota mobilizacija buvo labiau vertinama kaip priemonė sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimasi. Ukrainos kariai pasiekė reikšmingų pergalių Charkivo ir Chersono regionuose ir padarė didelių nuostolių Rusijos okupantams“, – rašoma leidinyje.

Šaltinių teigimu, norint užkirsti kelią fronto žlugimui pietuose ir rytuose, Rusijos Federacijos karinei vadovybei reikėjo daugybės rezervo dalinių. Tiesą sakant, įsibrovėliai sugebėjo stabilizuoti frontą ir sukurti dideles gynybines pozicijas.

 

Leidinyje pažymima, kad Rusijos kariuomenė dabar gali kur kas plačiau panaudoti daugiau nei du milijonus atsargos karių, nes buvo padidintas amžiaus limitas, tad ateityje Kremlius iš atsargos galės šaukti vyrus iki 40 metų, o karininkai  gali būti pašaukti tarnauti ginkluotosiose pajėgose iki 70 metų.

„Nors šis dekretas skirtas rezervistams, šaukiamojo amžiaus padidinimas iki 30 metų sulaukė dėmesio, nes Rusija gali padidinti aktyvių karių skaičių iki trijų milijonų, jei to prireiks dėl karo Ukrainoje eigos, todėl Maskva yra pasirengusi kovoti dar dvejus ar trejus metus“, – sako leidinio pašnekovai.

 

Pažymima, kad šiuo atveju Rusijos kariuomenė turės daugiau aktyvių karių nei Kinijos ginkluotosios pajėgos, tačiau daugelio šių karių parengimo lygis tikriausiai nėra labai aukštas.

Nepaisant visko, Vokietijos vyriausybės šaltiniai perspėja nenuvertinti Rusijos visuomenės militarizavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(21)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (15)

Susijusios žymos: