„Bild“ skelbia, kiek dar laiko Kremlius bus pajėgus tęsti karą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

P69 2023-08-04 16:50
Nepanašu į pabaigą Rusijai kaip daug "politologų, karininkų ir t.t." prognozavo, kad neužilgo Rusija subyrės ir pnš. Jau dabar per 6 mėnesius skiria tiek kiek prieš skirdavosi metams. Šių metų karinis biudžetas jų turėtų būti 110-120 milijardų dol., apie 6% jų GDP Panašiai kaip Vokietija ir UK kartu sudėjus, tik dar reikia atsiminti, kad Rusija viską sugeba pigiau pasigaminti, žaliavos turi daug, pigesnė darbo jėga, todėl įvertinus jų biudžetą su Purchasing power parity (PPP), realiai atrodo grėsmingai. Taip pat rusijos kariniai fabrikai veikia 24/7 maksimaliu pajėgumu, todėl manau, kad pagamins dabar daugiau ginkluotės nei visa Europa, aišku už JAV ir Kinija daugiau nepagamins. Taip pat padidino šaukiama amžių ir dar dekretas dėl rezervistų. Statomos Shahedu gamyklos Taterstane ir Baltarusijoje. Iki kol viskas įsivažiuos, galės dar traukti senienas iš sandėlių, kad laiką vilkinti. Laikas yra Rusijos naudai. Taip pat kaip dabar pristatė daugybe įtvirtinimų gynybai ir įvairiausių tipų. Taip pat matome, kad vakarai nesuteikia daug ko ko galėtų Ukrainai. Apie Krymo atsiėmimą, galima pasvajoti. Sugrįžimas prie 1991m. sienų, neatrodo realistiška, realiausias variantas yra sugrįžimas prie 2022m. sienų kai Rusija dar neįvykdė plataus masto invazijos. Jeigu Ukraina arčiau priartės, Rusija dar pakels biudžetą, dar daugiau žmonių pašauks į kariuomenę, nes sakys, kad Ukraina nori okupuoti Rusija. Jeigu reikės, Rusija skirs ir 10% BVP šitai "spec. operacijai. *** Rusijoje pasitraukus vakarų automobilių gamintojams, jų vietą užėmė Kinijos. Ir todėl Kinija šia dėka paliko didžiausią automobilių eksportuotoja pasaulyje, būtent dėl šio karo. Rusija gali patenkinti savo automobilių rinką kartu su savo gamybos ir Kinijos automobiliais. Kinų automobiliai galėtų užkimšti spragas prabangių automobilių kategorijoje, taip pat elektromobilių. Jau dabar Rusijoje kuomet vežami svarbus žmonės per svarbius susirinkimus su Aurus Senat, juos jau lydi kiniški dideli prabangūs SUV. Todėl automobilių rinkoje matosi didelis suartėjimas, taip pat automobilių detalių trūkumą gali užglaistyti su kinų analogais. Tas pats Aurus Senat, variklis, greičiu dėže vakariečių, kiek ten dar daugiau nesidomėjau, bet surinkinėja Jelabugoj, jeigu reiks, iš Kinijos susirinks tiekėjų. Ir tai ne tik automobilių sfera, daugybė vietų kur vakariečių produkcija gali pakeisti Kinijos. Tas pats su drabužių, jau atsiranda Kinijos drabužių brandai Rusijoje kurie pakeitė prieš tai buvusius vakariečių. Tai milžiniška rinka iš jo Rusija gali uždirbti ir tai civilinė produkcija dėl kurios sankcijų niekas nedės. *** Toks ""centralizuotas valdymas" kaip Kinijoje ar Rusijoje leidžia reikiant greitai sutelkti daug išteklių projektams, pokyčiams, nes nėra politikavimo.
donatasv 2023-08-04 23:06
Nu rusija persiorentuoja ir daug daugiau dėmesio skiria karo pramoniai nei europa tai nenuostabu, kad kol kas jie atrodo grėsmingai. Užkliudyk europą ir kas tada? Rusas puikiai pamena kas buvo ir vis dar švenčia pergalės dieną prieš vokietiją. Be JAV pagalbos vokietis būtų bombardaves maskvą, taip kad rusas ploja rankutėmis, kol vokietis miega dantimis į sieną ir prieš kiekvieną rimtesnį veiksmą pagrasina atomine bomba, nes bijosi to kas gali pabust. Kitas reikalas inžinerija. Kinas ir rusas tesugeba kopijuot, visada vogė, vagia ir vogs techninius sprendimus, patys neskirdami pakanakamo dėmesio, finansavimo bandydami išrast savo ar sukurt kažką naujo, nu rusas gal kažkiek, bet toli gražu nuo to ką skiria vakarai. Nors tai nebūtų labai jau didelis pranašumas (Ukranos pavyzdys tai parodė) bet pasileidusi plaukus vokietija karo pramonėje manau greit taptų pranašesni net ir analogų neturinčiom rusų raketoms. Kinas kaip jėga jau užaugo, jėgų persiskirstymas turės būt. Visi rėkia kinija be vakarų neišgyvens, baksnodami į skaičius kurie rodo kiek kinija uždirba iš vakarų. Bet pamiršta antrą medalio pusią kiek vakarai yra priklausomi nuo kino ir kokią realę žalą tai atneštų. Atsidaryk betkatrą elektronikos prekę, kad ir pagamintą vakaruose nerasi nei vienos, kurioje nebūtų komponentų pagamintų kinijoje. Mes be kino kaip be rankų, lygiai taip pat kinas be mūsų. Dar kaži katras turėtų daugiau bėdų. Pašneka čia mes atsiribosim nuo kino nepirksim iš jų pasistatysim fabrikus ir gaminsimės patys... eikit pasidomėkit kodėl apple nesikelia iš kinijos tada suprasit kai vietoje kelių šimtų eurų už telefoną reiks mokėt po kelis tūkstančius praeis noras skambint. Sėdėt t.lt ir pievas rašyt
P69 2023-08-05 02:23
Kinijoje tas kopijavimas įaugęs nuo šaknų. Tiek universitetuose mokina "atvirkštinės inžinerijos" ty. kopijuoti. Ir apskritai kultūra yra kur svarbu ne kūrybiškumas, o padaryti kažką gerai (greitai pavyzdžiui ar panaudoti esamą dizainą ir patobulinti). Kuomet vakaruose lavinamas kūrybiškumas. Todėl kinai daugiau gabus greitai ir pigiai, ir daug pagaminti. Panaudoti vakarų technologijas ir šiek tiek patobulinti, savo pridėti. Kai tuo tarpu vakariečiai stengiasi sukurti kažką naujo, kitokio. Dėl Apple, tai jau dalį savo iPhone gamina Indijoje, bet tie skaičiai siaubingi maži, tačiau jau yra paskelbta, kad nori žymiai padidinti, skaičių nebepamenu, bet galima susirasti per Google. Yra dar Vietnamas ir ten pigiau nei Kinijoje surinkinėti, tik problema jog nėra tiek fabrikų kaip Kinijoje, nėra viskas išdirbta, visi etapai nuo komponentų, žaliavų patekimo iki galutinio produkto ir eksporto. Todėl reikalauja daug investicijų ir todėl Kinija vis dar patraukli, nes nereikia tam investuoti, viskas yra vietoj, visi fabrikai, viskas. Tačiau Samsung nei vieno telefono negamina Kinijoje, atsisakė to, diversifikavo gamyba. Tą dabar nori padaryti ir Apple, ir tam reikės investuoti pinigus. Tad Indija, Vietnamas yra potencialūs nauji mūsų gamintojai kurie tik ir laukia kada vakarai investuos. Indija žinau, kad suteikia lengvatas, Apple gaus kažkokias lengvatas. Kokias, nebepamenu. Norint galima susirasti pačiam:D
Myslius 2023-08-05 09:27
Kinu saugumas nurodineja ka ir kaip kopijuoti. Kiekvienas nusamdytas kinas yra potencialus snipas nes pas ji gali prisistatyti saugumieciai ir uzverbuoti vogti technologijas. Tas "vogimas" yra skatinamas ju vyriausybes, ne tai kad zmonese iauge. Tiesiog ateina ir sako "eik, pavok, del motherland"
donatasv 2023-08-05 10:31
Kinas ne tik išvystytas tiekimas, pristatymas žaliavos, dar viena didelė bėda žminių skaičius. Kiek gamina tarkim pačius telefonus ir kiek reikia aptarnaujačių verslų aplink visa tai. Paleido apple į gamybą telefoną tai galima sakyt užsuko 5kk žmonių. Pas kinus visa tai išsivystė ne iškart, prireikė daug laiko kol viskas užaugo. Galima sakyt miestai augo kartu su apple. Išsikelsim gamyklas pas save iš kino... nėra taip paprasta. Ten 1.4 milijardo žmonių su visa reikalinga infrastruktūra. Neužteks vien tik pastatyt fabriko reikės visko aplink nuo miestų, gatvių namų ir pačių žmonių. Kur dar apmokyt, paruošt. Reikia nepamiršt čia tik apple kur dar visas likęs pasaulis? Tik 1/6 pasaulio žmonių gyvena ten...
Dannas3 2023-08-05 10:34
Donatai, uz flagmanus jau dabar mokam netoli 2 tukstanciu, nes pigios kinijos laikai jau baigesi. Taip kad jau dabar didziosios imones, ne vien del politiniu vaiksmu, perkelia gamybos dali kitur. Ir tai tik spartes. Nereik noret, kad viska perkeltu vienu metu. Juk ne taip dalykai vyksta. Aisku kinijos agresijos atveju, viskas uzsirauktu kur kas greiciau, todel patys kinai labai atsargus, matydami rusijos atveji, kai tukstanciai imoniu isejo.
donatasv 2023-08-05 11:13
Flagmanas nebėda, jei imi ir nutrauki santykius taip kaip su rusu galima sakyt tau nelieka nieko. Ne tik kad neturim fabrikų, kad pasigamintume, bet ir pačius fabrikus pastatyt pasidarytų sudėtinga nes komplektuojančių dalių elektronikai nebebus. Kinas turės 2 kartom prastesnį procesorių kurį pasigamins pats? Mums bus dar keli metai iki to kol aplamai galėsim pradėti gamint, nes ne tik nm procesorius svarbu bet ir visa tai kas sudaro pilną sistemą, nėra vienos dalies, nėra nieko. 10/20 metų kol bus viskas susistyguota ir užaugs, neliks butelio kaklelio efekto. Tai galima sakyt suges kažkas iš elektronikos taisymui nebus dalių, naujų nupirkt nebus. Grįžtume į 20 amžių dešimčiai metų. Gal ir gerai išmoktume vėl tausot, remontuot gamtai būtų didelis pliusas.
Dannas3 2023-08-05 11:28
Kazkaip uzsikabines uz to apple, lyg kitu zenklu nebutu. Kokia dalis samsungu gaminama kinijoj? Tiesiog vakarieciu ponaiciai moketu dar daugiau uz iphona, kur ir dabar kosmosa moka. Kiti pirktu samsungus ir vargo nematytu.
donatasv 2023-08-05 11:49
Apple buvo tik pavyzdys. Visas pasaulis kuris ima komplektuojančias dalis iš kino yra n kartų didesnė rinka nei apple. Kiek lietuvių įmonių stabdė veiklą koncervams užpjovus grybą? Aš 6 gamybos įmones žinau tiesiogiai sustabdžiusias veiklą, nes neturėjo komplektuojančių. Kinas negali be mūsų, mes be jo ne ką mažiau jei ne daugiau.
Dannas3 2023-08-05 12:09
Kazkaip nesueina Lietuvos atveju. Kinas kersijo suvarzydamas importa kuris ir taip buvo niekinis, ir pasunkino eksporto salygas ir tiek. Jokiu problemu viska importuotis per lenkija. Taip kad imoniu bankrotai del to, man nerimtai skamba.
donatasv 2023-08-05 12:17
Bet grįžtam prie straipsnio temos. Nes čia yra viena didelė bėda kuri kažkodėl ignoruojama. Suskaičiavo ruso galimybes kariauti žmonių atžvilgiu, bet kodėl nežiūri į Ukrainos pusę? 3kk žmonių yra apie 2% rusijos gyventojų, toks pat skaičius Ukrainiečių yra apie 10% likusios tautos. Reik labai rimto techninio pranašumo, kad sugebėtų ne tik apsigint, bet kaip svaigsta dar ir atsiimt teritorijas. Tai kiek Ukraina gebės testi karą tada? 6 mėnesius?
donatasv 2023-08-05 12:21
Imkime brolis semi conductor buvo nutraukus gamybą ir tiekimą dėl komponentų trūkumo. Kai šnekėjau su tiekėjais buvo labai pikti ant koncervų. Tai paklausk pas juos. Gal tada sueis galai kas ir kaip.
Dannas3 2023-08-05 12:58
Tai aisku, kad buvo pikti, bet valstybes saugumo interesas yra svarbiau nei verslo interesai. Mes kinijos santaza atlaikem kuo puikiausiai, bet daugybe saliu, kurios ne pirstelt nedrystu prie kinija, nes per daug apzioje ju pimpala. Aisku sveiki santykiai gerai, bet kai uz paprasciausia kritika, uzbanina iskart, tai man tokie dalykai neatrodo gerai.
donatasv 2023-08-05 13:38
Apžiotų tą pimpala ir ne vienas jei tai būtų rimtas karas. Nes daug valstybių tai jau būtų ne tik verslo interesas, bet išaugtų ir iki valstybės lygio. Gali vaidinti kovotoją už teisybę, principus ar dar kažką kol tai sudaro mažą dalį tavo sistemos. Imk didelias valstybes ir gausis problema dideliu mastu. Dėl to vokietis su prancūzu ir nulėkė gesint amerikono keliamo karo, nes tuoj gali tekt rinktis tarp gero gyvenimo ir bombų lietaus. Gerai, kad darnyra žmonių kurie galvoja kas bus jeigu, ne tik pimpalais matuojasi...
P69 2023-08-05 16:38
Kinai profesorių negali pasigaminti. Gali dizainą sukurti, bet pačius profesorius pagaminti vis tiek turės Taivane, nu yra Pietų Korėja ir JAV, bet tai nėra geresni variantai jiems. Taip pat tose gamyklose visos staklės vakariečių ir tokių kinai nepasigamins tikrai, nes tam reikėtų investuoti daugybe pinigų ir laiko. Jau greičiau vakarai naujus fabrikus pasistatytu ir atsivežtu savo stakles.