„Sunkiau judėti“. JK skelbia neįtikėtiną priežastį, kas trukdo Ukrainos puolimui  ()

Analitikai pastebėjo, kad pietinės fronto krypties žemes jau pusantrų metų veikia šiltas oras, todėl augalų augimas spartėja. Dėl to kyla problemų abiem pusėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietiniai Ukrainos regionai pradėjo apaugti krūmais, o tai sukuria tam tikrų problemų Ukrainos kariuomenei, kuri pradėjo kontrpuolimą. Taip teigiama rugpjūčio 3 dienos Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos žvalgybos ataskaitoje.

Anot analitikų, visas kalbas apie akivaizdžiai lėtą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi į priekį lemia ne tik Rusijos įsibrovėlių gynybos linija, kurią pavyko nutiesti pasiruošimo metu, bet ir natūralūs niuansai.

„Kovos zonoje esančios žemės dirvonuoja 18 mėnesių, o šiltos ir drėgnos vasaros sąlygomis spartėja piktžolių ir krūmų augimas“, – rašoma pranešime.

 

Šiuo atžvilgiu papildoma priedanga padeda Rusijos kariuomenei užmaskuoti gynybines pozicijas ir taip gerokai apsunkina minų laukų, kurių pietuose yra labai daug, valymą.

 

„Nors krūmynai taip pat gali būti priedanga nedidelėms slaptoms pėstininkų atakoms, apskritai dėl to abiem pusėms buvo sunkiau žengti į priekį“, – padarė išvadą JK Gynybos ministerijos analitikai.

Laikas parodys, kaip tai pasisuks ateityje ir ar Ukrainos gynėjams pavyks įveikti naują problemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()