Video skubiai pašalintas. Ką pasakė garsus Rusijos generolas Teplinskis (Video)  ()

Teplinskis įvardijo kolosalius rusų nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerijos kontroliuojamas televizijos kanalas „Zvezda“ skubiai pašalino kariuomenės vado Michailo Teplinskio sveikinimus Oro pajėgų dienos proga. Jame, matyt, savo iniciatyva jis atskleidė sužeistų desantininkų skaičių (8,5 tūkst. žmonių). Įrašas išsisaugojo „Google“ žiniatinklio archyve, mažų laikmenų pakartotiniuose įrašuose ir pasidalinimuose, o ištrintas pranešimas iš „Telegram“ išliko TGStat tarnybos archyve.

Oro desanto pajėgų dieną, rugpjūčio 2 d., televizijos kanalas „Zvezda“ išplatino Rusijos oro desanto pajėgų vado generolo pulkininko Michailo Teplinskio vaizdo sveikinimą. Jame karo vadas pasakojo, kad per karą Ukrainoje daugiau nei 5 tūkstančiai sužeistų desantininkų po gydymo grįžo į frontą, daugiau nei 3,5 tūkst. sužeistųjų apskritai atsisakė palikti fronto liniją.

 

Teplinskis neįvardijo negrįžtamų nuostolių ir tikslaus žuvusiųjų skaičiaus, tačiau net ir sprendžiant iš jo paskelbtų duomenų, rusų nuostoliai yra kolosalūs. Remdamasis duomenimis apie sužeistuosius, OSINT analitikas Kirilas Michailovas interviu agentūrai pasiūlė, kad žuvusių desantininkų skaičius turėtų būti keli tūkstančiai žmonių.

Be to, oro desanto pajėgų vadas pasakojo, kad karo metu prie Novorosijsko pavyko suformuoti artilerijos brigadą ir išsiųsti ją į frontą. O iki 2023 metų pabaigos jis pažadėjo sukurti dar du oro desantininkų pulkus ir atgaivinti 104-ąją gvardijos oro desantininkų diviziją.

Divizija, apie kurią kalbėjo Teplinskis, buvo sukurta po Antrojo pasaulinio karo ir buvo dislokuota Azerbaidžane iki 1993 m., o vėliau buvo perkelta į Uljanovską. Ji dalyvavo keliose karinėse kampanijose, įskaitant Čečėniją. 2007 m. 104-oji divizija buvo pertvarkyta į brigadą ir iki šiol veikia kaip 31-oji atskira oro puolimo brigada. TASS du kartus pranešė apie divizijos atgimimą pavasarį.

 

Pašalinus iš Gynybos ministerijos išteklių, Teplinskio vaizdo įrašas buvo išsaugotas kituose provyriausybiniuose šaltiniuose, kartu ir televizijos laidų vedėjo Vladimiro Solovjovo „Telegram“ kanale. Tarp pagrindinių žiniasklaidos priemonių naujienas citavo tik „Moskovskij Komsomolec“ ir „Rambler / Novosti“.

Šio įrašo ištrynimas gali reikšti, kad jame buvo atskleista informacija, kurios Gynybos ministerija nenorėtų viešinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(3)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: