„Jei Ukraina tai padarys, liks be Vakarų paramos.“ Arestovyčius skelbia didelį pavojų  ()

Vakarai turi pagrįstų argumentų, prieštaraujančių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų planams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovyčius sako, kad Vakaruose yra daug Krymo deokupacijos priešininkų, taip pat daug norinčių „sutaikyti“ Ukrainą su Rusijos Federacija po to, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasitrauks į Azovo jūros pakrantę. Tuo pat metu konkretus Ukrainos dalinys jau ruošiasi kariauti Kryme, specialiai treniruojasi Krymo operacijai, kuri turėtų būti daugiafunkcė.

Apie tai Oleksijus Arestovyčius papasakojo interviu su Vasilijumi Golovanovu, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Fabrika novin“ („Фабрика новин“).

Kaip pažymėjo ekspertas, Ukrainai teks atlaikyti užsienio politikos spaudimą, kuris gali būti susijęs ir su visišku tiekimo Ukrainai nutraukimu arba jo apribojimu, kad „neišsidirbinėtų ir susitaikytų“. 

„Tokių tendencijų, deja, yra. Ar galime sakyti, kad jos yra pagrindinės? Ne, bet jos yra stiprios“, - pabrėžė Arestovyčius.

„Ar galime pakeisti partnerių požiūrio į visų teritorijų deokupaciją situaciją?“ - klausė vedėjas.

„Galime. Tačiau Vakarai turi sudėtingų ir gana pagrįstų argumentų“ , - aiškino ekspertas. 

Pirma, tai Ukrainos atsilikimas nuo Rusijos plėtojant karinį-pramoninį kompleksą, bent jau viešai. Rusija stato dronų gamyklas, perkėlė savo karinio-pramoninio komplekso įmones į tris pamainas (Ukraina – ne), jie rengia naują mobilizaciją. Iš esmės Ukraina atsilieka. Ir jei per naktį atsiras ne 20, o 60 dronų, net galinga Kyjivo priešlėktuvinė gynyba gali būti nepajėgi susidoroti. 

 

„Mes paprasčiausiai pavargsime, turint omenyje, kad visos mūsų teritorijos anaiptol nedengia priešlėktuvinė gynyba“, - pridūrė Arestovyčius.

Antrasis Vakarų argumentas yra tas, kad Krymas yra V. Putino brangakmenis, ir jis jį gins taip pat atkakliai, kaip laukinė katė. Ir jis gali jį net susprogdinti branduoliniais ginklais, tai neatmestina.

„Vakarai sako: „Mes, žinoma, įsikišime, bet kam mums to reikia?“ - aiškino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(27)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: