JAV pabandė atlikti F-35B aptarnavimą vidury plento. Kas iš to gavosi (Video)  ()

JAV jūrų pėstininkai naikintuvą F-35B nuleido ant seno 15 metrų pločio greitkelio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai JAV būsimų operacijų Ramiajame vandenyne repeticija, kur nebus visaverčių aerodromų. Apie tai praneša „The War Zone“.

F-35 nusileido ant apleisto greitkelio Pietų Kalifornijoje, prisipildė degalų, apsiginklavo ir vėl pakilo. Toje pačioje vietoje buvo aptarnaujamas konvertoplanas „MV-22 Osprey“. Kaip pažymėta leidinyje, tai yra trumpas modeliavimas, kaip atrodys būsimos jūrų pėstininkų korpuso operacijos Ramiajame vandenyne.

Jūrų pėstininkų korpusas žino apie grėsmes, su kuriomis gali susidurti kariuomenė Indijos-Ramiojo vandenyno regione. Jai teks dirbti atšiauriomis sąlygomis, kur gali nebūti didelių aerodromų. Lėktuvą išbandė pirmoji VMX-1 bandymų ir vertinimo eskadrilė.

Pratybos „Obsidian Iceberg“ – tai bandymas įgyvendinti aviacijos operatyvinių užduočių sprendimą be materialinės ir techninės bazės bei ilgų kilimo ir tūpimo takų. Jūrų pėstininkai taip pat mokosi taktikos, metodų ir procedūrų dirbant laikinose bazėse.

 

Trasa, kurioje vyko bandymai, idealiai tinka imituoti ekspromtinę bazę. Šalia senojo plento yra elektros linijos, grioviai ir geležinkelio bėgiai. Kariškiai tyrė, koks turi būti minimalus plento plotis procedūroms atlikti.

Ginklai buvo gabenami konvertoplanu „MV-22 Osprey“: GBU-53/B mažo skersmens bombos „Stormbreaker“ ir „AIM-120“ raketos „oras-oras“. Be to, imituojant oro gynybą dalyvavo sraigtasparniai VMX-1 ir UH-1Y. Jie ginkluoti FIM-92 „Stinger“ raketomis. Dronas MQ-9 „Reaper“ taip pat viską stebėjo iš daugiau nei 4,5 km aukščio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: