„Rusija sugriovė šalį“. Sakartvelas nori susivienyti. Iš karto sureagavo JAV  ()

Ministras pirmininkas Iraklis Garibašvilis priminė, kad karas nusinešė daug žmonių gyvybių ir sukėlė skausmą šaliai, tačiau viltis atkurti teritorinį vientisumą niekur nedingo. JAV taip pat priminė Rusijos Federacijai apie įsipareigojimų nevykdymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minint 15-ąsias Rusijos ir Sakartvelo karo pradžios metines, Sakartvelo ministras pirmininkas Iraklis Garibašvilis padarė naujų pareiškimų apie šalies ateitį. Apie tai jis rašo „Facebook“ rugpjūčio 8 d.

Politiko teigimu, Rusijos agresija privedė prie didelių žmonių nuostolių, pabėgėlių srautų į kitas šalis, taip pat atėmė iš Sakartvelo dalį savo teritorijų. Tai pagrindinis iššūkis šaliai ir jos suverenitetui. Taigi nuo šio klausimo sprendimo priklauso tolesnė Sakartvelo raida.

„Šiandien pagerbiame šviesų mūsų didvyrių karių, žuvusių kare, atminimą. Vyriausybė yra įsipareigojusi taikiai atkurti teritorinį vientisumą ir suvienyti šalį. Vadovaujamės nepajudinamu įsitikinimu, kad taikus, vieningas, stiprus, išsivystęs Sakartvelas yra geriausia perspektyva kartvelams, osetinams, abchazams ir visiems, kurie gyvena mūsų šalyje, ir mes darome viską, kad tai kuo greičiau įgyvendintume“, – sakė Iraklis Garibašvilis.

Šia tema kalbėta ir Vašingtone. JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas priminė pasauliui, kad Rusija vis dar neįvykdė savo įsipareigojimų ir toliau okupuoja dalį Sakartvelo teritorijos.

 

JAV tvirtai remia Sakartvelo suverenitetą, teritorinį vientisumą ir euroatlantinius siekius. Jungtinės Valstijos tebėra pasiryžusios reikalauti, kad Rusija būtų atsakinga už tai, kad ji neįgyvendino 2008 m. šešių punktų paliaubų susitarimo, kuriame reikalaujama išvesti savo kariuomenę į prieškonfliktines pozicijas, taip pat užtikrinti nekliudomą prieigą prie humanitarinės pagalbos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(2)
(24)

Komentarai ()